Δεν φταίει η Δευτέρα, αλλά η διάθεσή σου

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Η ημέρα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας εβδομάδας έχει παραλληλιστεί με κάτι που θέλουμε όλοι να αποφύγουμε. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Δευτέρα» κάποιοι είναι ικανοί να χάσουν τις ελπίδες τους για ένα αισιόδοξο ξεκίνημα.

Η σύνδεση της λέξης με κάτι θεωρητικά άσχημο, προκύπτει συνήθως από αυτά που ξεκινούν με το ξεκίνημα της εβδομάδας. Δουλειά, πανεπιστήμιο, σχολείο, νέες υποχρεώσεις και ό,τι άλλο εμφανιστεί στον καθένα. Ειδικά μετά από ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο, όπου η ξεκούραση και η απασχόληση κυρίως με πράγματα που λείπουν από τις προηγούμενες πέντε ημέρες, ήταν οι κύριες ασχολίες μας, τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα για εμάς. Δεν είναι ότι οι δύο μέρες ήταν αρκετές, αλλά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μία μικρή διαφυγή. Και έρχεται η πραγματικότητα να χτυπήσει ξανά την πόρτα.

Η προσαρμογή δεν είναι ούτε δύσκολη, ούτε χρονοβόρα. Άλλωστε, αν το σκεφτείτε, κάθε εβδομάδα τα καταφέρνετε τελικά. Όμως, γιατί να δυσκολεύεστε όταν τα πράγματα είναι απλά;

Αν είχατε γενέθλια τη Δευτέρα που ξημέρωνε, θα συνεχίζατε να τη σκεφτόσασταν ως κάτι που σας αγχώνει; Ή, αν η Δευτέρα ήταν η μέρα πληρωμής, δεν θα περιμένατε πώς και πώς να έρθει; Ή, ακόμα, αν είχατε την επέτειό σας, θα ξημέρωνε το ίδιο δύσκολα;

Όπως καταλαβαίνετε και από τις απαντήσεις σας, η διάθεσή σας σας προϊδεάζει για εκείνη τη νέα ημέρα, όποιο όνομα και αν αυτή έχει. Ίσως μετά από ένα ξεκούραστο διήμερο η επιστροφή στην πραγματικότητα να είναι ένα λίγο πιο ζόρικο κομμάτι, σε σύγκριση με άλλες φορές, όχι όμως ικανό να μας χαλάει και τη διάθεση για το μέλλον.

Αν η επιστροφή σας κουράζει ως ένα φυσιολογικό σημείο, φροντίστε να έχετε κανονίσει κάτι καλό που θα το περιμένετε να έρθει απεγνωσμένα. Με αυτόν τον τρόπο, ισοσταθμίζετε την κατάσταση και δίνετε μια πιο χαρούμενη νότα στην ημέρα που θα έρθει. Μπορείτε ακόμα να προγραμματίσετε το αγαπημένο σας  χόμπι για όλες εκείνες τις ημέρες που φαίνονται ανιαρές.

Αν, από την άλλη, δεν θέλετε με τίποτα αυτή την επιστροφή στην καθημερινή σας ρουτίνα και κάθε εβδομάδα σας απασχολούν τα ίδια πράγματα, ίσως να χρειάζεται να αναθεωρήσετε το πρόγραμμά σας, τις ασχολίες και τις υποχρεώσεις σας. Ίσως όλα αυτά που έχετε να μην σας γεμίζουν και να χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να βλέπετε τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά.

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…