Δεν είσαι αυτό που σου είπαν ότι είσαι

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Μεγάλωσες μέσα σε προσβολές. Μείωναν τις σκέψεις σου, τις πράξεις σου και τις επιλογές σου. Σε φοβέριζαν και σε αγνοούσαν. Δεν σε άκουγαν ποτέ ουσιαστικά. Δεν σε έβλεπαν ποτέ βαθιά. Ένας γονέας, ένας σύντροφος, ένας εργοδότης. Ο καθένας σου πέταγε σκουπίδια και εσύ έμαθες να ταΐζεις την ψυχή σου με αυτά. Δηλητηριαζόσουν αλλά είχες αρχίσει να συνηθίζεις. Δεν παραπονιόσουν συχνά, όπως παλιότερα. Είχες εκπαιδευτεί έτσι. Άλλωστε δεν άξιζες περισσότερα. Ήσουν λίγος. Έτσι σου έλεγαν και έτσι έμαθες. Άκουσες, έκλαψες, δέχτηκες. Σε ξεγέλασαν και εσύ τους πίστεψες. Σε πόνεσαν αλλά εσύ έμεινες. Μαράθηκες. Αλλά κάτσε αναπαυτικά και άκου να σου πω.

Δεν είσαι τίποτα από όλα αυτά. Είσαι κάτι σπάνιο και μοναδικό. Είσαι όλα αυτά που φοβήθηκαν οι άλλοι να σου πουν και αντ’ αυτού σε γέμισαν ψευτιές. Είσαι όλα αυτά που βαθιά μέσα σου ξέρεις πως είσαι, αλλά τα έχεις θαμμένα. Ένα τραγούδι λέει πως είμαστε θαύματα φτιαγμένα από τραύματα. Και είναι εντάξει. Δεν πειράζει αν έχουμε πληγές.Πειράζει όμως να τις γλείφουμε συνέχεια και να τις πονάμε.

Πειράζει αν δεν τις βοηθάμε να κλείσουν. Πειράζει αν μας χτυπάνε και εμείς μένουμε. Πειράζει αν δεν κοιτάμε τον ουρανό και κοιτάμε τις λάσπες. Μπορείς να είσαι όποιος θέλεις, να γίνεις όποιος θέλεις. Ξύπνα μονάχα πριν να είναι αργά και άσε τις δικαιολογίες. Ο καθένας είναι αυτός που είναι, αλλά εσύ είσαι κάτι άλλο. Δεν είσαι τίποτα από αυτά που σου είπαν ότι είσαι. Είσαι τόσα πολλά που και εσύ δεν τα ξέρεις όλα. Πρέπει να τα βρεις και γι΄αυτό δεν έχεις χρόνο.

Ξεκίνα με ένα μπάνιο. Άσε το νερό να καθαρίσει τις πληγές σου. Φόρα το αγαπημένο σου ρούχο. Βάλε άρωμα. Αγκάλιασε το σώμα σου που είναι υπέροχο. Όπως και αν είναι. Με λιγότερα ή περισσότερα κιλά. Μην ακούς κανέναν. Είσαι αυτό που εσύ θες να είσαι. Και αν αυτό που είσαι δεν το θες, αλλαξέ το. Από δική σου επιλογή. Άσε το κλουβί και πέτα!

Αγάπησε όλες τις αποχρώσεις σου χωρίς φόβο. Μάθε να φεύγεις από εκεί που δεν σε εκτιμούν. Ξέρεις ο φόβος από φόβο τρέφεται, αλλά έχει κάτι που μπορεί να τον συνθλίψει και αυτό είναι η ελπίδα. Αν είσαι στο σκοτάδι το φως μπορεί να σε τρομάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κοιτάξεις. Είσαι η μεγαλύτερή σου δύναμη και αν δεν το καταλάβεις δεν θα προχωρήσεις. « Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους», όπως έλεγε και ο Κομφούκιος. Γίνε αυτό που είσαι επιτέλους και μην σκύβεις πια.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.