Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος… Ε και;

Συντάκτης: Θώμη Μπαλτσαβιά

Ε ναι λοιπον… δεν είμαι τέλειος άνθρωπος… ε και; Ποιος είναι ; Ε ναι λοιπόν είμαι ό,τι είμαι με τα όποια καλά ή κακά κουβαλώ και έχω την αξίωση επίσης να με αποδέχονται και να με αγαπούν για αυτό ακριβώς.

Είμαι απλά άνθρωπος με αδυναμίες κι ελατώμματα, που κάποια από αυτά είναι επίκτητα, μα για κάποια δεν φέρω καμιά ευθύνη διότι έτσι γεννήθηκα.

Όλα αυτά σε άμεση συνάρτηση ότι όχι μόνο τα αναγνωρίζω πριν από τους υπόλοιπους μα και δείχνω την ίδια κατανόηση και ανοχή σε αυτούς. Όλα αυτά με πλήρη επίγνωση ότι οφείλω να προσπαθήσω να βελτιώνομαι ή να τα ελέγχω όσο μπορώ. Κι όλα αυτά με το όποιο ρίσκο να μην είμαι αρεστός ή αγαπητός άνθρωπος σε όλους, μα αυτό δεν θα ήταν και φυσιολογικό μήτε πρέπει να με ενδιαφέρει ή να με πληγώνει.

Και τέλος, όλα αυτά με την απλή λογική πως κανείς δεν προσδοκά ή έτσι θα έπρεπε, να είμαι τέλειο ον.

Τι ακολουθεί;

Αυτό λοιπόν που ακολουθεί έπειτα από την συμφιλίωση με την ιδέα πως δεν είμαστε τέλειοι, είναι επικοδομητικό και όμορφο.

  • Νιώθεις πιο ελεύθερος και έρχεσαι κοντά με την πραγματική σου φύση. Κατανοείς καλύτερα τον κόσμο και αλλάζεις φιλοσοφία.

  • Αρχίζεις να ψάχνεις τρόπους να γίνεις καλύτερο άτομο, να αγαπήσεις εσένα περισσότερο και να πιστέψεις στην αξία σου παρόλα τα μειονεκτήματα που εντόπισες.

  • Επικεντρώνεσαι στα πλεονεκτήματα που έχεις κι εκτιμάς την όποια πορεία ή επιλογή σου ακόμη κι αν σε οδήγησε σε λάθος μονοπάτι.

  • Ε και; Ποτέ δεν είναι αργά για την όποια αλλαγή ή στροφή στη ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά για νέους στόχους και με περισσότερο πείσμα κιόλας ή ωριμότητα από τις εμπειρίες που βιώσαμε.

  • Η διαπίστωση πως δεν είμαστε τέλεια όντα μας τιμά και μας βάζει σε διαδικασίες σωστές, αφού αναγκαστικά ακολουθούν κι άλλα συμπεράσματα όπως π.χ. ποιοι πραγματικά μας εκτιμούν ή μας αγαπούν μα και για ποιο λόγο ενδεχομένως μένουν δίπλα μας ή μας ανέχονται έστω.

  • Αποτέλεσμα; Ξεσκαρτάρισμα απαραίτητο και σεαυτόν τον τομέα και απομάκρυνση από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε δεν αξίζει.

Εν κατακλείδι, αυτό που μένει ως απόρροια είναι πως όλα είναι τόσο απλά μα εμείς τα βλέπουμε ή τα κάνουμε να φαντάζουν στα μάτια μας δύσκολα ή άσχημα. Τα πάντα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και μάλιστα με απώτερο στόχο να βγούμε κερδισμένοι. Τίποτα δεν έχει μοναχά αρνητική πλευρά.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θώμη Μπαλτσαβιά,

Influence:

Η ιδιότητα που προσδίδω στον εαυτό μου είναι συγγραφέας επειδή αυτό κάνω από τότε που με θυμάμαι ως παιδί…