Δέκα σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε σχέση και δεν το έχετε καταλάβει

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Μήπως είστε σε σχέση με τον άνθρωπο που σας αρέσει και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει; Αυτά είναι τα  δέκα σημάδια που το δείχνουν ξεκάθαρα.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρες και καμιά φορά κάποιες συμπεριφορές ενδέχεται να είναι παρεξηγήσιμες. Μήπως το έτερον σας ήμισυ σας δίνει ανάμεικτα σημάδια και δεν μπορείτε να καταλάβετε αν είστε σε σχέση ή όχι; Ας δούμε μαζί τα σημάδια τα οποία δείχνουν ότι είστε όντως σε σχέση:

Περνάτε μαζί πολύ χρόνο: Αν βρίσκεστε συχνά μαζί, είτε σε κοινωνικές εκδηλώσεις είτε απλά σε συνηθισμένες  καθημερινές στιγμές , μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει σχέση. Ειδικότερα αν υπάρχει τακτικότητα και συστηματικότητα στις συναντήσεις σας τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να πιστεύετε ότι βρίσκεστε σε σχέση.

Παρατήστε την συμπεριφορά σας όταν βρίσκεστε σε κοινή παρέα: Ο τρόπος που αλληλεπιδράτε όταν είστε με μια κοινή παρέα έχει σημασία. Αν αλληλεπιδράτε με τρυφερότητα, αστεία ή δείχνετε σημάδια συναίσθησης μπορεί αυτό να υποδεικνύει ότι ξεκινάτε να χτίζετε έναν πιο ιδιαίτερο δεσμό.

Αμοιβαία φροντίδα: Το να φροντίζετε ο ένας τον άλλον μπορεί να είναι ένδειξη μια σχέσης. Φυσικά το αμοιβαίο ενδιαφέρον και η προσφορά βοήθειας σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη δεν είναι απαραίτητα ξεκάθαρη απόδειξη.

deka_shmadia_pou_deixnoun_oti_eiste_se_sxesh_kai_den_to_exete_katalavei

Γλώσσα Σώματος: Υπάρχουν συχνά σήματα στη γλώσσα του σώματος που μπορούν να δείξουν έλξη και ένα είδος σύνδεσης. Επίσης, όταν έρχεστε κοντά σωματικά ο ένας στον άλλον, με αγκαλιές ή χάδια αυτό μπορεί υποδεικνύει ένα επίπεδο άνεσης που να παραπέμπει σε σχέση.

Συμπεριφορές προσωπικού χώρου: Εάν είστε άνετοι μεταξύ σας σε προσωπικές στιγμές ή χώρους, χωρίς να αισθάνεστε άβολα ή να δείχνετε εκνευρισμό ή νευρικότητα, μπορεί να είναι ένδειξη σχέσης. Για παράδειγμα αν δεν αισθάνεστε άβολα να σας δει ο σύντροφος σας άβαφη ή αγουροξυπνημένη τότε αυτό δείχνει μια συνήθεια και μια οικειότητα.

Κοινές δραστηριότητες: Όταν ένα ζευγάρι απολαμβάνει να κάνει κάτι μαζί, όπως να μαγειρεύει, να ταξιδεύει, ή ακόμη και να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια σχέση. Γενικότερα ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε μαζί είναι σημαντικός και σας δένει όλο και περισσότερο.

Κοινή γλώσσα ή ειδικός λεξιλόγιο που μόνο εσείς καταλαβαίνετε: Αν έχετε ειδικές φράσεις ή αστεία που κατανοείτε μόνο εσείς, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ενός ιδιαίτερου δεσμού μεταξύ σας. Έχετε χτίσει μια σχέση που βασίζεται στην κατανόηση μεταξύ σας.

Ανοιχτή επικοινωνία: Η δυνατότητα σας να μιλάτε ανοιχτά μεταξύ σας, να μοιράζεστε συναισθήματα, σκέψεις και φιλοδοξίες είναι ένα σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης.

deka_shmadia_pou_deixnoun_oti_eiste_se_sxesh_kai_den_to_exete_katalavei

Αν για παράδειγμα ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτεστε να επικοινωνήσετε  όταν έχετε ένα θετικό νέο ή μια μεγάλη απογοήτευση είναι ο σύντροφός σας τότε αυτό υποδεικνύει ότι μοιράζεστε περισσότερα από μια απλή συνεύρεση και ότι ο δεσμός σας  είναι πολύ πιο βαθύς.

Αμοιβαίος σεβασμός και υποστήριξη: Η ικανότητα να υποστηρίζει και να σέβεται ο ένας τον άλλον, ακόμη και σε περιπτώσεις διαφορετικών απόψεων ή δυσκολιών, είναι σημαντική σε μια σχέση.

Επίπεδο δέσμευσης: Η συνεννόηση και η αφοσίωση του ενός προς τον άλλον είναι σημαντικά στοιχεία. Εάν συζητάτε για μελλοντικά σχέδια ή εμφανίζετε σταθερότητα στη σχέση σας, αυτό μπορεί να υποδεικνύει σοβαρότητα.

Αν για παράδειγμα σκέφτεστε για ένα ταξίδι το οποίο είναι αρκετούς μήνες μακριά ή αν σκέφτεστε να μετακομίσετε σε κάποιο μέρος μαζί τότε αυτά είναι ενδείξεις κοινής πορείας και άρα κοινών στόχων.

Αυτά τα σημάδια δεν είναι απόλυτα και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες. Η επικοινωνία και η ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το πώς αισθάνονται οι δύο συνήθως είναι η καλύτερη λύση για να αποσαφηνιστούν τα πράγματα σε μια σχέση.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.