Διακοσμητική ρεσωθήκη

Συντάκτης: Μίνα Χάμπα

Μια πρωτότυπη ιδέα για την πιο ξεχωριστή στιγμή της ζωής σας. Το DIY γίνεται όλο και πιο πολύ της μόδας, στα πλαίσια της εξοικονόμησης κόστους και τι πιο ωραίο να φτιάξετε με τα χεράκια σας το σύμβολο της ανάμνησης του γάμου σας – τις μπομπονιέρες!

Σας προτείνουμε μια διακοσμητική θήκη για ρεσώ, η οποία θα μπορούσε να γίνει μια εύκολη και οικονομική λύση για μια μπομπονιέρα με φυσική ομορφιά!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα έξης:

1) ένα τετράγωνο κομμάτι κοτετσόσυρμα περίπου στα 15 εκατοστά (θα το βρούμε σε χρωματοπωλεία)

2) δυο μπαστούνια κανέλες άκοφτες (θα τις βρούμε σε καφεκοπτεία ή βοτανοπώλες)

3) ποτ πουρί ή αποξηραμένα λουλούδια

4) σχοινί λεπτό χρωματιστό και χάντρες

5) πιστολάκι σιλικόνης όπως και 1 ή 2 ράβδους σιλικόνης

6) ένα κομμάτι ύφασμα ή δέρμα της αρεσκείας μας

7) ψαλίδι

Βήμα 1.

Παίρνουμε το κοτετσοσύρμα και λυγίζουμε με το χέρι τις τέσσερις πλευρές του προς τα επάνω δίνοντας έτσι βάθος.

Βήμα 2.

Κόβουμε το ύφασμα ή το δέρμα που έχουμε επιλέξει υπολογίζοντας να καλύψουμε τον πάτο από το κοτετσοσύρμα. Βάζουμε λίγη σιλικόνη και κολλάμε το ύφασμα ή δέρμα στον πάτο.

Βήμα 3.

Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια τις κανέλες ίσα μεταξύ τους. Προσέχουμε να είναι λίγο πιο μικρές από τη ρεσωθήκη μας για να μας χωρέσουν στο εσωτερικό (δηλαδή αν η κάθε πλευρά της ρεσώθηκης είναι 15 εκατοστά, οι κανέλες πρέπει να είναι 12 με 13 εκατοστά για να χωρέσουν) και τις κολλάμε στο εσωτερικό της ρεσωθήκης στην άκρη κάθε πλευράς, δημιουργώντας πάλι ένα τετράγωνο σχήμα και στο κέντρο του βάζουμε ένα κεράκι ρεσώ.

Βήμα 4.

Μπορούμε να στολίσουμε τις δυο πλευρές της ρεσωθήκης κολλώντας 2-3 ποτ πουρί ή αποξηραμένα λουλούδια και στην άλλη πλευρά να κολλήσουμε ένα σχοινί χρωματιστό με 3-4 χάντρες της αρέσκειας μας.

Τέλος, αν πάρετε ένα πουγκί ή ένα τούλι με λίγα κουφέτα και το τοποθετήσετε στο εσωτερικό της ρεσώθηκης θα μπορούσε να γίνει μια πολλή ωραία μπομπονιέρα!!!!

Σημείωμα του flowmagazine.gr: Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 27/10/10 και έχει εμπλουτιστεί για να προσφέρει ενδιαφέρουσα πληροφόρηση στους αναγνώστες.

Συντάκτης: Μίνα Χάμπα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.