“Χορέψτε και φωτίστε”

Συντάκτης: Flowmagazine

Αυτό είναι το σύνθημα του πρώτου οικολογικού μπαρ, που λειτουργεί στο Λονδίνο! Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι οι θαμώνες του μπαρ είναι σε θέση να κάνουν τα φωτιστικά εφέ να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της διασκέδασης τους! Με ποιο τρόπο; Το μπαρ “Surya” έχει μια ενεργειακή πίστα η οποία συγκεντρώνει ενέργεια όταν οι πελάτες χορεύουν πάνω της! Λειτουργεί με ελατήρια, τα οποία κάθε φορά που συμπιέζονται από τους θαμώνες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το ρεύμα αποθηκεύεται και έτσι εξοικονομείται περίπου το 60% της συνολικής κατανάλωσης!

Το μπαρ διαθέτει επίσης σύστημα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καζανάκια που λειτουργούν με αέρα, ενώ τα ποτά σερβίρονται σε οικολογικά ποτήρια. Οι πελάτες πέρα από το ποσό της εισόδου πρέπει να υπογράφουν και μια εγγύηση στην οποία υπόσχονται να βοηθήσουν στην καταστολή της κλιματικής αλλαγής.

Η ιδέα όπως και το μπαρ ανήκουν στον Κύπριο, Ανδρέα Χαραλάμπους, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης “Club 4 Climate”. Ο ίδιος δηλώνει πως «Αυτός είναι ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το χορό για να αγγίξουμε τους νέους».

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…