Πελάτες δίνουν ενέργεια σε ξενοδοχείο

Συντάκτης: Flowmagazine

Δέκα λεπτά ορθοπεταλιές, ένα δωρεάν γεύμα! Αυτή είναι η συμφωνία που προσφέρει ένα ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη στους πελάτες του. Το ξενοδοχείο “Crown Plaza” αποφάσισε να γίνει… πράσινο και να ακολουθήσει μια πολιτική, φιλική προς το περιβάλλον. Το 366 δωματίων ξενοδοχείο πρωτοπόρησε εισάγοντας ένα πρόγραμμα παραγωγής ενέργειας που έρχεται κατευθείαν από το γυμναστήριο. Καλεί τους πελάτες να το επισκεφτούν και να ασκηθούν κάνοντας πετάλι στα νέα ποδήλατα που παράγουν ενέργεια!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει αν κάποιος τρέχει με 30 χλμ την ώρα για μία ώρα τότε μπορούν να παραχθούν 100 βατ. Το ξενοδοχείο ζητάει από τους πελάτες, που έχουν διάθεση για άσκηση, να κάνουν ποδήλατο για περίπου δέκα λεπτά. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να παράγουν δέκα βατ! Το αντίτιμο για αυτή τους την πράξη είναι να κερδίσουν ένα δωρεάν γεύμα αξίας 26 ευρώ.

Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτός ο τρόπος δεν είναι καθόλου πρακτικός για να παραχθεί χρήσιμη ποσότητα ενέργειας. Ο Άλαν Αγκερχολμ, όμως, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, επισημαίνει πώς «Κάνοντας ποδήλατο οι πελάτες μας και αθλούνται και παράγουν ενέργεια. Και είναι ενδιαφέρον να δούμε πόση ενέργεια μπορεί να παραχθεί μ’ αυτόν τον τρόπο και πόσοι από τους πελάτες μας θα θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία». Το ξενοδοχείο, που άνοιξε τον προηγούμενο Νοέμβριο έχει ως κύριο στόχο του να γίνει όσο πιο «πράσινο» μπορεί. Διαθέτει χαμηλής ενέργειας φωτισμό και μηχανήματα που στεγνώνουν τα χέρια, ενώ είναι καλυμμένο σε ορισμένα σημεία του με ηλιακά κάτοπτρα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…