CruiseInn: Κρουαζιέρα ή Startup αυτό το καλοκαίρι; Και τα δύο!

Συντάκτης: Άννα Μοραγλή

Αν και είμαι μόνο 19 χρονών είχα την μεγάλη χαρά και την τιμή να συμμετέχω στη διοργάνωση ενός ιδιαίτερου και διαφορετικού επιχειρηματικού διαγωνισμού. Πρόκειται για το CruiseInn, τον 1ο εν πλω επιχειρηματικό διαγωνισμό ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών με θεματική τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, κατά τη διάρκεια 4ημερης κρουαζιέρας στο Αιγαίο.

30 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, 12 μέντορες και 4 καταξιωμένοι άνθρωποι από τον κόσμο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα ως κριτές συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα 16 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά και όλοι μαζί ξεκινήσαμε ένα μοναδικό ταξίδι στο κρουαζιερόπλοιο της νεανικής επιχειρηματικότητας. Να προσθέσω εδώ ότι το δικό μου ταξίδι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startup εταιρειών ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες όταν βρέθηκα για 1η φορά στα γραφεία του φοιτητικού συλλόγου Επιχειρηματικότητας, του ThinkBiz, το οποίο και διοργανώνει το CruiseInn.

Το κρουαζιερόπλοιο σάλπαρε με πρώτο προορισμό την Μύκονο και μια νέα, μοναδική εμπειρία μόλις ξεκινούσε. Έγινε η παρουσίαση του διαγωνισμού και των βραβείων. Ποιά ομάδα θα κέρδιζε το έπαθλο των 3500€ και θα μετέτρεπε την ιδέα της σε νεοφυή επιχείρηση; Θα το μαθαίναμε σε 4 μέρες. Παρουσιάστηκαν οι ιδέες των συμμετεχόντων και σχηματίστηκαν οι ομάδες. Πραγματικά χαιρόσουν να βλέπεις όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες και σιγά – σιγά να γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και να δουλεύουν τα καινούργια τους project.

Τη 2η μέρα επισκεφθήκαμε το Kusadasi και την όμορφη Πάτμο. Στα νησιά, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να πάρουν feedback από τους τοπικούς οργανισμούς και επιχειρηματίες, πληροφορίες εξαιρετικά χρήσιμες για την εξέλιξη του επιχειρηματικού τους πλάνου. Όταν δεν επισκεπτόμασταν κάποιο νησί δουλεύαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 12ου καταστρώματος του κρουαζιερόπλοιου με θέα το Αιγαίο.

Προορισμός της 3ης μέρας, η Ρόδος. Μετά την επίσκεψή μας στο νησί, έμπειροι μέντορες από το χώρο των επιχειρήσεων που ταξίδευαν μαζί μας , παρείχαν τις συμβουλές τους και τις πολύτιμες γνώσεις τους στις ομάδες , με στόχο να τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το mentoring session που ξεχώρισε όμως, ήταν αυτό για την παρουσίαση της «επιχείρησής» σου σε μελλοντικούς επενδυτές. Μάθαινες όλα τα μυστικά για την τέλεια παρουσίαση, για τη σωστή δομή, για τη γλώσσα του σώματος.

Κάπως έτσι, φτάνουμε στην 4η μέρα, με μια σύντομη στάση στην Κρήτη και τελικό προορισμό τη μαγευτική Σαντορίνη. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, αγωνία, άγχος, ενθουσιασμός, ικανοποίηση. Όλοι περιμέναμε να μάθουμε τον νικητή. Το απόγευμα έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση από όλες τις ομάδες και φυσικά στο τέλος η ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας. Η νικήτρια ομάδα, ανέπτυξε μια καλά δουλεμένη εφαρμογή που ενώνει με έξυπνο τρόπο τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στους τουριστικούς προορισμούς.

Μην νομίζετε όμως ότι CruiseInn σημαίνει μόνο δουλειά! Στο τέλος της κάθε ημέρας γινόμασταν όλοι μια μεγάλη παρέα και διασκεδάζαμε. Αυτό ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη αυτής της εμπειρίας. Με πόσους πολλούς, διαφορετικούς και δημιουργικούς ανθρώπους θα γνωριστείς και θα δεθείς μέσα σε μόλις 4 μέρες!

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ο κόσμος των επιχειρήσεων και των startup εταιρειών, και σου άρεσε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι, δες περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Συντάκτης: Άννα Μοραγλή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.