Βιβλία μαγειρικής για αρχάριους

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Σε πολλούς η επίσκεψη στην κουζίνα, μοιάζει με επίσκεψη σε εργαστήριο κβαντικής φυσικής. Για όλους εμας, που δεν έχουμε το χάρισμα του μάγειρα, αυτές οι προτάσεις βιβλίων μπορούν να μας βοηθήσουν στον …άθλο της μαγειρικής.

Η μαγειρική του εργένη

Συγγραφέας: Rene de Costa

Εκδόσεις: ΕΚΑΤΗ

Ο Rene de Costa μας εισάγει στα μυστικά της μαγειρικής, με την παρουσίαση μιας σειράς φαγητών, εύκολων στην ετοιμασία αλλά και εντυπωσιακών στην εμφάνιση. Οι συνταγές του Rene de Costa, αυστηρά δοκιμασμένες, δίνουν τέλειες αναλογίες και ακριβείς ποσότητες για τέλειο αποτέλεσμα. Το βιβλίο, γραμμένο σε μια κατανοητή γλώσσα, συμπληρώνεται από μια περιγραφή των αναγκαίων σκευών, συμβουλές για τη χρήση τους και ορισμένους κανόνες για την επιλογή των κρασιών που συνοδεύουν το φαγητό.

Οδηγός μαγειρικής για άχρηστες μαγείρισσες και μικροκυματούδες

Εκδόσεις: ΕΡΜΗΣ-ΙΣΤΟΣ

Σας τρομοκρατεί η σκέψη ότι πρέπει να βράσετε ένα αυγό, αλλά θέλετε ταυτόχρονα να μαγειρέψετε εξωτικό κοτόπουλο; Θέλετε να καλέσετε φίλους στο σπίτι αλλά φοβόσαστε ότι δεν θα σας ξαναμιλήσουν αν παραγγείλετε και πάλι φαγητό απ' έξω; Θέλετε κάποιες εύκολες και γρήγορες λύσεις στο φαγητό αλλά οι οδηγοί μαγειρικής που ξέρετε είναι ογκώδεις και περίπλοκοι; Αν απαντήσατε ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας.

Μαγειρική για αρχάριους

Εκδόσεις: Μαλλιάρης Παιδεία

Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο γεύμα, ακόμα κι αν μαγειρεύετε για πρώτη φορά. Μπορείτε να αρχίσετε με οποιαδήποτε συνταγή. Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται επίσης ειδικά επεξηγηματικά κεφάλαια με περισσότερες πληροφορίες που θα σας λύσουν όλες σας τις απορίες.

Οι βασικές συνταγές μου- Ζαχαροπλαστική

Συγγραφέας: Μαριαν Μανιε Μορενο

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Πρόκειται για εβδομήντα εικονογραφημένες συνταγές βήμα –βήμα. Απαντάει σε ερωτήματα όπως: πώς τα κέικ δεν θα γίνουν λάσπη; Πώς η σαντιγί θα είναι αφράτη σαν του ζαχαροπλαστείου; Πώς φτιάχνουμε μια μους όνειρο; Τα ερωτήματα, συνοδεύονται από φωτογραφίες με τα βασικά στάδια κάθε συνταγής. Περιλαμβάνει βασικές συνταγές ζαχαροπλαστικής για αρχάριους καθώς και τα καλύτερα γαλλικά και αγγλοσαξονικά γλυκά, για τους πιο προχωρημένους.

Βιβλίο Μαγειρικής ΟΜΕΛΕΤΕΣ

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Οι Ομελέτες είναι ένα φαγητό το οποίο οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει με την ευκολία. Στις «ΟΜΕΛΕΤΕΣ» θα βρείτε συνταγές που κάνουν την ομελέτα ένα απολαυστικό και εύκολο γεύμα για όλη την ημέρα. Με απλά υλικά αλλά και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, φτιάχνουμε την ομελέτα που μας αρέσει σε λίγο χρόνο και με πολύ απλό τρόπο.

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.