Καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στην περιοχή Τατοΐου

Συντάκτης: Flowmagazine

Με τη συμμετοχή εθελοντών, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και συγκεκριμένα της περιοχής Τατοΐου, την οποία οργάνωσε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 η Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Θάνος Μωραΐτης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση τονίζοντας παράλληλα ότι «από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προωθούμε τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας πολιτών, ΜΚΟ, αυτοδιοίκησης, η οποία θα μπορεί με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο να συμμετέχει σε δράσεις όπως η σημερινή αλλά κυρίως να γίνει ο φορέας ενός ισχυρού μηνύματος το οποίο θα διαπεράσει όλη την ελληνική κοινωνία: ότι η προστασία των δασικού πλούτου της χώρας είναι υπόθεση όλων».

Στόχος των δράσεων είναι η θωράκιση των δασών και η αντιπυρική προστασία. Ο καθαρισμός της περιοχής Τατοΐου είναι ο πρώτος από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχει προγραμματίσει το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, οι οποίες κορυφώνονται στις 5 Ιουνίου 2011, παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…