Φιλανθρωπικά δώρα και μοντέρνες λίστες γάμου

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Λίστα γάμου που έχει ως δώρα την υποστήριξη αναδάσωσης 200 στρεμμάτων, μια δωρεά για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, ή ακόμη μια προσφορά 100 γευμάτων σε υποσιτιζόμενα παιδία στην Αφρική έχετε ακούσει; Κι όμως αυτά περιλαμβάνονται σε ορισμένες ιδιαίτερες και μοντέρνες λίστες γάμου που αποτελούν νέα μόδα στη Αγγλία, και όχι μόνο. Τέρμα οι πακεταρισμένοι σωροί από καφετιέρες και βραστήρες!

Κάντε δώρο μια φιλανθρωπία! Βγείτε από τα τετριμμένα και προσφέρετε ένα δώρο που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Αντί για τις συνηθισμένες επιλογές, κάντε μια δωρεά. Είτε πρόκειται για λίστα γάμου, είτε για γενέθλια, είτε για γιορτές, υπάρχουν λίστες δώρων που αλλάζουν ζωές και σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα προσφέροντας δώρα ουσίας. Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη θέση εκείνου που φτιάχνει τη λίστα δώρων για το γάμο του ή τα γενέθλια του, ή στη θέση εκείνου που θέλει να δωρίζει σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, ξανασκεφτείτε το.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες λειτουργούν διαδικτυακά με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Give it”. Όταν οι επισκέπτες, μέσω αυτής της υπηρεσίας, κάνουν μια δωρεά, το 100% της εν λόγω δωρεάς πηγαίνει στη φιλανθρωπία και τα έξοδα καλύπτονται από την Gift Aid. Οι επισκέπτες δεν επιβαρύνονται παραπάνω. Δίνουν μόνο όσα θέλουν. Επιπλέον μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς που δόθηκαν τα χρήματα τους και λαμβάνουν πιστοποιητικό της φιλανθρωπίας .

Λίστα γάμου

Αν έχετε τα βασικά είδη του νοικοκυριού σας και δεν περιμένετε να φτιάξετε το σπίτι σας από τα δώρα των φίλων σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα γάμου διαφορετική από τις άλλες, η οποία θα βοηθήσει τους συνανθρώπους σας. Όλο και περισσότερα ζευγάρια αναζητούν ηθικές και χρήσιμες επιλογές για τη μεγάλη τους μέρα. Αντί για τοστιέρες, βάζα και μίξερ μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, που περιέχουν δωρεές και φιλανθρωπίες. Οι ενδιαφερόμενοι αφού συνδεθούν με την ιστοσελίδα έχουν δύο επιλογές. Μπορούν είτε να δημιουργήσουν οι ίδιοι μία λίστα με φιλανθρωπίες ή να διαλέξουν από τις λίστες που προσφέρει η οργάνωση. Τα ζευγάρια μπορούν να παρακολουθούν τις δωρεές των καλεσμένων τους και παραλαμβάνουν πιστοποιητικό φιλανθρωπίας, λίγο μετά το γάμο. Ως επιλογές από τις ιστοσελίδες υπάρχουν η Αφρικανική, η Πράσινη, η Λονδρέζικη, η Σκοτσέζικη όπως και η Εναλλακτική λίστα γάμου.

Η Αφρικανική λίστα γάμου

Σε αυτή τη λίστα γάμου, οι επιλογές σας κυμαίνονται γύρω από την Αφρική. Μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια σε οργανώσεις οι οποίες ασχολούνται με τα προβλήματα της ηπείρου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα δώρων είναι η εκπαίδευση των αγροτών για καλλιέργεια καλύτερων σπόρων, η εκπαίδευση των γυναικών για να ενημερώνουν τις υπόλοιπες στις κοινότητές τους σχετικά με τα δικαιώματά τους, όπως και η κατασκευή σχολείων για παιδιά με προβλήματα ακοής και ομιλίας που έχουν χάσει τους γονείς τους από τον ιό του Aids.

Η πράσινη λίστα γάμου

Η συγκεκριμένη λίστα έχει σχέση με οικολογικές οργανώσεις και την προστασία του πλανήτη. Κάποια από τα δώρα που προσφέρει είναι βοήθεια σε οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία βιοτόπων και ζώων που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, όπως επίσης και παροχή φαγητού σε ελέφαντες!

Σκοτσέζικη και Λονδρέζικη λίστα

Αυτές οι λίστες γάμου ασχολούνται με προσφορές κοινωνικού περιεχομένου που προσφέρουν βοήθεια σε οργανώσεις που ασχολούνται με τα τοπικά προβλήματα του Λονδίνου και της Σκοτίας, όπως για παράδειγμα οργανώσεις για άστεγους και αντιμετώπισης εξάρτησης από ναρκωτικά.

Εναλλακτική λίστα γάμου

Η εναλλακτική λίστα γάμου περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις φιλανθρωπίες-δώρα που έχουν οι υπόλοιπες λίστες. Η συγκεκριμένη επιλογή σας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μία λίστα γάμου με μεγάλη ποικιλία που θα περιλαμβάνει τόσο κοινωνικά όσο και οικολογικά δώρα.

Δώρα

Πέρα από τις λίστες γάμου, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε δώρο φιλανθρωπίες στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία δωρεών και ακολουθείτε τα ίδια βήματα με τη λίστα γάμου. Οι δωρεές παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, όπως δωρεές σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (γιατροί χωρίς σύνορα, οι φίλοι της γης, γυναίκες με καρκίνο του μαστού).

Χρήσιμα link

http://www.gifts4good.co.uk/

http://www.thealternativeweddinglist.co.uk

http://www.thegreenweddinglist.co.uk/

http://www.thescottishweddinglist.co.uk/

http://www.thelondonweddinglist.co.uk

https://www.justgive.org/

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.