Canva, το απόλυτο γραφιστικό πρόγραμμα

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Η γραφιστική επεξεργασία έχει γίνει μια πολύτιμη εργασία για όλες τις επιχειρήσεις καθώς το διαδίκτυο αποτελεί ένα μέσο διαφήμισης που απαιτεί υψηλή ποιότητα και ακολουθεί διεθνείς προδιαγραφές. Η διαδικτυακή πλατφόρμα Canva είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή που διαθέτει άφθονες δυνατότητες και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Τι μπορεί να κάνει

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί μέσω διαδικτύου και κυριολεκτικά σας λύνει τα χέρια. Διαλέγετε από τις προεπιλογές του, τι είδους έντυπο ή ψηφιακό περιεχόμενο θέλετε να φτιάξετε και αμέσως σας φορτώνει διάφορα προσχέδια (templates). Έχει τόσες πολλές προεπιλογές που καλύτερα είναι να γράψετε στο πεδίο αναζήτησης τι σας ενδιαφέρει (π.χ. έγγραφο, φυλλάδιο, facebook. instagram, βίντεο, κλπ.) ώστε να σας φέρει τα ανάλογα αποθηκευμένα αρχεία. Έχει μενού στα ελληνικά οπότε δε θα πονοκεφαλιάσετε καθόλου. Είναι πολύ εύκολο και με λίγα κλικ θα έχετε έτοιμο το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενα σε διάφορες μορφοποιήσεις (format) και να δημιουργήσετε φόντο με χρώμα ή φωτογραφίες, να προσθέσετε βίντεο και να φτιάξετε κάθε είδους παρουσίαση ή επαγγελματικό έντυπο για οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο.

Η δωρεάν διαδικτυακή έκδοση

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι προσφέρεται δωρεάν. Η έκδοση που δε ζητά συνδρομή παρέχει πολλές δυνατότητες και αρκετά προσχέδια ενώ δεν μπλοκάρει καμία προεπιλογή για το τι θέλετε να φτιάξετε. Εφόσον δε χρησιμοποιήσετε τα κλειδωμένα αρχεία που είναι επί πληρωμή, θα ολοκληρώσετε τη δουλειά σας μπορώντας άμεσα να εξάγετε το τελικό αρχείο σε μορφή εικόνας ή pdf. Πραγματικά, οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο χωρίς να σας βοηθά σε κάτι παραπάνω. Το Canva είναι η απόλυτη επιλογή για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Η premium έκδοση

Αν φυσικά είστε επαγγελματίας γραφίστας ή διαθέτετε εταιρία, μπορείτε κάλλιστα να γραφτείτε στην premium έκδοση που σας παρέχει επιπρόσθετα αρχεία και σας δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων. Παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητο, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε περιοδικά και όχι συνέχεια.

Canva, το απόλυτο γραφιστικό πρόγραμμα

Εργαλείο δουλειάς

Είναι ένα εξαιρετικό φιλικό πρόγραμμα που είναι εργαλείο δουλειάς πάρα πολλών εκατομμύρια ανθρώπων και προάγει την αισθητική και τη χρηστικότητα στο παγκόσμιο διαδίκτυο. Αν αναρωτιέστε πώς βελτιώθηκαν τόσο γρήγορα οι επιγραφές και τα μενού των εστιατορίων και καφέ σε όλη την Ελλάδα, ο πιο βασικός λόγος είναι η διάδοση του Canva. Κάνει ασφαλώς και για emails, newsletters, ιστοσελίδες, επιστολόχαρτα, επαγγελματικές κάρτες, διαφημιστικές καταχωρήσεις, αφίσες, προσκλήσεις, εξώφυλλα, κ.ά.

Social media

Η κινητήριος δύναμή του είναι οι τεράστιες και καθημερινές ανάγκες των social media σε ανακοινώσεις κάθε τύπου, καθώς και η διαρκής διαδικτυακή επικοινωνία και ενημέρωση. Αν είστε social media manager ή εργάζεστε σε κάποιο τμήμα μάρκετινγκ είναι πάρα πολύ χρήσιμο -αν όχι απαραίτητο- να ξεψαχνίσετε όλες του τις λειτουργίες και να ξέρετε πόσο ευπροσάρμοστα και εύχρηστα είναι όλα.

Απλό και λειτουργικό

Πραγματικά είναι ένα λιτό, έξυπνο και λειτουργικό πρόγραμμα που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση και λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές. Ζώντας μια περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι περιττό να πούμε ότι αξίζει να το αναφέρετε στο βιογραφικό σας και καλό είναι να δοκιμάσετε μόνοι σας να φτιάξετε διάφορα πρότυπα για να είστε πανέτοιμοι να το χειριστείτε και σε επαγγελματικό περιβάλλον. Η σύγχρονη οικονομία έχει κερδίσει πολλά από την όμορφη αυτή εφαρμογή. Μπείτε κι εσείς στον δωρεάν της κόσμο και γίνετε άμεσα ένας μοντέρνος επαγγελματίας με όλα τα εχέγγυα να αναλάβει, να συντονίσει ή να συμβάλει στις προσπάθειες προώθησης και διαφήμισης της επιχείρησης. Θα το βρείτε στη διεύθυνση: https://www.canva.com.

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…