“Βουτιά” 23 μιλίων από το διάστημα… στη γη!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

«Βουτιά» 23 μιλίων από το διάστημα... στη γη!Η ταχύτερη και πιο επικίνδυνη ελεύθερη πτώση μέχρι σήμερα… θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου από τον Αυστριακό Felix Baumgartner ή αλλιώς τον «άφοβο» Felix. Μετά από πέντε χρόνια εκπαίδευσης, είπε «ναι» στην πρόκληση της «βουτιάς» των 23 μιλίων από το διάστημα με τελικό σταθμό… το έδαφος της γης! Ο 43 χρονος Felix διορθώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες της αποστολής του στο Roswell του New Mexico, όσον αφορά την κάψουλα που θα τον μεταφέρει, το ειδικό αλεξίπτωτό και την ειδική και πανάκριβη στολή των 200.000 δολαρίων…

Σύμφωνα με την ομάδα του, η αποστολή θα ξεκινήσει μόνο στην περίπτωση που ο άνεμος στο έδαφος είναι κάτω από 3χλμ, ώστε να απογειωθεί το διαστημόπλοιο! Όλοι τρέμουν για το ρίσκο και την έκβαση της ιστορίας, αφού η ελεύθερη πτώση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το youtube! Αναμένεται η ελεύθερη πτώση να κρατήσει περίπου τρείς ώρες… με τον ατρόμητο Felix να πέφτει προς τη γη με μοναδικό του στήριγμα: την ισορροπία και τον εξοπλισμό του. Αν όλα τελειώσουν καλώς, θα αποτελέσει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που κατάφερε να διαπεράσει το φράγμα του ήχου και να επιβιώσει παρά την τεράστια ταχύτητα της πτώσης.

Ένα μικρό λάθος αρκεί για να συμβεί το μοιραίο και να μετατραπεί η προσπάθεια σε «ταινία τρόμου», αν και οι γιατροί και οι μηχανικοί της ομάδας του αναφέρουν οτι ο Felix θα επιστρέψει νικητής από το διάστημα. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός οτι πρόκειται για μια τρελή και ακραία ενέργεια που δεν σκέφτηκε κανένας extreme χαρακτήρας μέχρι σήμερα. Ο ίδιος δηλώνει οτι δεν θα πηδούσε αν οι πιθανότητες ήταν εναντίον του και οτι δεν επιδιώκει να οδηγηθεί προς το θάνατο. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει είναι ο κίνδυνος καταστροφής του μπαλονιού λίγο μετά την απογείωση.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.