Botox μαλλιών: Τι είναι και γιατί αξίζει να το δοκιμάσουμε;

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου

Την τελευταία πενταετία, το botox μαλλιών κυριαρχεί ως τάση στις παγκόσμιες αλυσίδες κομμωτηρίων και έχει τεράστια απήχηση! Αξίζει όμως να το δοκιμάσουμε; Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι και πως θα ωφελήσει τα μαλλιά σας.

Τα μαλλιά μας αποτελούν προέκταση του τρόπου ζωής μας, της σωματικής, αλλά και της ψυχικής μας υγείας! Η καθημερινή έκθεση στους ρύπους της πόλης, η χρήση εργαλείων styling, η εφαρμογή προϊόντων, τα οποία περιέχουν θειικό άλας, αλλά και η μη ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με  το έντονο στρες μπορούν να αλλάξουν με αρνητικό τρόπο την όψη και την υφή των μαλλιών μας!

Μπορεί πολλές φορές η ποιότητα των μαλλιών μας να μην θυμίζει την εικόνα της λάμψης, της ζωντάνιας και της ανθεκτικότητας του παρελθόντος και τη θέση της  να έχουν πάρει η θαμπή όψη, η λιπαρότητα, η πιτυρίδα, ακόμη και η τριχόπτωση και οι ταλαιπωρημένες άκρες! Είναι σημαντικό να παρατηρούμε την πορεία των μαλλιών μας! Να τα φροντίζουμε και να τα περιποιούμαστε, όπως ακριβώς κάνουμε με την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας!

Την τελευταία πενταετία, το botox μαλλιών κυριαρχεί ως τάση στις παγκόσμιες αλυσίδες κομμωτηρίων και έχει τεράστια απήχηση! Πολλοί είναι αυτοί που το ταυτίζουν με την θεραπεία κερατίνης! Στοιχείο που στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί hairdressers, δεν ισχύει, καθώς αυτές οι δύο θεραπείες μαλλιών δεν έχουν κοινά σημεία!

Τί είναι το botox μαλλιών και ποιές οι λειτουργίες του;

Το botox μαλλιών είναι μια αντιγηραντική θεραπεία που προσφέρει θρέψη, επανόρθωση, ανθεκτικότητα και λάμψη στα μαλλιά! Αφού λούσουμε και στεγνώσουμε τα μαλλιά μας, εφαρμόζουμε την θεραπεία botox, η οποία προσφέρει μια βαθιά περιποίηση με τη μαλακτική λοσιόν, η οποία είναι αποκλειστικά φυτική!

Η θεραπεία  botox περιέχει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία επαναφέρουν την υγεία των μαλλιών από τη ρίζα τους! Η σύστασή της περιλαμβάνει βιταμίνη Ε, αμινοξέα κερατίνης και cashmere κερατίνη με αντιοξειδωτικά, έλαια, πρωτεΐνες,  πανθενόλη, θαλάσσιο κολλαγόνο, υαλουρονικό νάτριο, volumins για μεγαλύτερο όγκο και τεταρτοταγείς εστέρες για ελάττωση του φριζαρίσματος!

Το botox μαλλιών διαρκεί από δύο μέχρι τέσσερις μήνες. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι ότι τα μαλλιά δεν φριζάρουν και είναι εύκολα διαχειρίσιμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ιδανική ευκαιρία λοιπόν για όσους  αντιμετωπίζουν ζεστό και υγρό καιρό ή υπερβολικά επεξεργασμένα μαλλιά λόγω βαφής, αλλά και συχνής χρήσης θερμικών εργαλείων styling.

Αφού κάνουμε τη θεραπεία μας, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε τα βήματα και τις οδηγίες του επαγγελματία κομμωτή. Αρκετοί συνιστούν για κάποιες μέρες να αφήσουμε τα μαλλιά μας να ηρεμήσουν, ώστε να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν εισχωρήσει! Όχι πολύ συχνό λούσιμο, καθώς η θεραπεία «αποδυναμώνεται». Επιθυμούμε οι βιταμίνες να παραμείνουν στην ρίζα και στις άκρες της τρίχας, Ακόμη, πολύ σημαντικό, ειδικά εάν η θεραπεία εφαρμοστεί σε κομμωτήριο να ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές του κομμωτή μας και να χρησιμοποιούμε επαγγελματικά προϊόντα λουσίματος και περιποίησης των μαλλιών, που θα συντηρούν την θεραπεία στη διάρκεια των μηνών δράσης της. 

Μπορούμε να εφαρμόσουμε το botox μαλλιών στο σπίτι;

Με προσεκτικούς χειρισμούς και οργανωμένα βήματα είναι δυνατό να έχει επιτυχία η εφαρμογή της θεραπείας botox στα μαλλιά και στο σπίτι μας!

  • Αρχικά λούζουμε τα μαλλιά μας με ένα επαγγελματικό σαμπουάν με ουδέτερο PH για καλύτερη καθαριότητα του τριχωτού της κεφαλής.
  • Δεν χρησιμοποιούμε την μαλακτική μας λοσιόν. Στη συνέχεια σκουπίζουμε και στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με απαλό τρόπο.
  • Έπειτα ακολουθούμε παρόμοια διαδικασία με αυτή που βάφουμε τα μαλλιά μας. Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τούφες με τη βοήθεια μια χτένας με μεγάλα «δόντια».
  • Εφαρμόζουμε την θεραπεία από την ρίζα μέχρι και τις άκρες των μαλλιών και με κυκλικές απαλές κινήσεις κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, για να απορροφηθεί καλύτερα το μείγμα του botox.
  • Περιμένουμε από δέκα μέχρι τριάντα λεπτά, ανάλογα με το προϊόν θεραπείας και στη συνέχεια ξεπλένουμε. Ακολουθεί το στέγνωμα με το σεσουάρ και έπειτα κάθε τούφα με την πρέσα, ώστε να ‘κλειδώσουμε’ τα υλικά της θεραπείας βαθιά στην τρίχα. Είμαστε έτοιμες!

Ποιά η βασική διαφορά μεταξύ της θεραπείας κερατίνης και του botox των μαλλιών;

Πολλοί άνθρωποι συγκρίνουν το botox μαλλιών με τη θεραπεία ισιώματος της κερατίνης, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούνται για την επίτευξη λείων μαλλιών. Οι βραζιλιάνικες θεραπείες κερατίνης είναι πολύ βαριές σε χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, η οποία είναι μια ισχυρή τοξική χημική ουσία που μερικές φορές χρησιμοποιείται σε οικιακά προϊόντα. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, αλλεργίες και να ξεράνει τα μαλλιά. Έτσι, ενώ χαλαρώνει τα μαλλιά  για να γίνουν πιο δυνατά και εύκολα διαχειρίσιμα, παράλληλα είναι πιο επιβλαβής για την υγεία τους.

Το botox αφορά αποκλειστικά στην προετοιμασία και τη βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών, στην θεραπεία botox δεν είναι απαραίτητο πάντα να περιμένουμε πάνω από τρεις ημέρες για να δράσει η ουσία της κερατίνης! Αυτό φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω θα εξαρτηθεί και από τις οδηγίες και τις συμβουλές του επαγγελματία κομμωτή!

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάστρια του τμήματος ‘Δημοσιογραφίας-Συντακτών και Ρεπόρτερ’…