Βιβλία για τις πιο “προσωπικές” σας στιγμές

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Το μέγα βιβλίο της τουαλέτας

Υπάρχουν ερωτήσεις που κανείς δε σκέφτεται να κάνει και οι απαντήσεις μας αφήνουν πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό! Τι σημαίνει Ρίχτερ; Το σάντουιτς γιατί λέγεται έτσι; Ο συγγραφέας Πέτρος Ντελόπουλος μέσα από αστείες ιστορίες, ρεκόρ, παράδοξα, σκαμπρόζικες παροιμίες μας απαντάει σε απορίες που έχουμε ή που δεν έχουμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να έχουμε. Εμείς πάντως γελάσαμε, χαλαρώσαμε, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας. Και όλα αυτά; Σε μια γρήγορη επίσκεψή μας στο μικρό χώρο που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Το βιβλίο των γιατί;

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους με κύριο στοιχείο την εύπεπτη γνώση. Οι ερωτήσεις των μικρών παιδιών κρύβουν πάντα κρυφά γελάκια για τους μεγαλύτερους. Πόσες όμως από τις απορίες αυτές δεν κρύβουν μια μεγάλη αλήθεια, αφού οι μεγαλύτεροι τις θεωρούν δεδομένες ή δεν τις έχουν σκεφτεί καν; Ο συγγραφέας Laffon Martine απαντάει σε 71 αστείες ή σοβαρές ερωτήσεις, σε θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή, τη φύση, το θάνατο, τα συναισθήματα. Γιατί κλαίμε; Γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι; Γιατί πιστεύουμε στον Θεό; Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;

Το βιβλίο των πώς;

Ε ναι λοιπόν! Οι απορίες των μικρών μπόμπιρων δεν περιορίζονται μόνο στο «γιατί». Έτσι, ο συγγραφέας Laffon Martine επεκτείνεται και στις απορίες των «πώς». Με την ίδια αίγλη συνεχίζει να δίνει απαντήσεις σε 71 ακόμα ερωτήσεις που αφορούν τα ζώα, τις τέχνες, τις τεχνικές κ.ά. Πώς ξέρει ο πετεινός ότι είναι ώρα να λαλήσει; Πώς ξέρουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι; Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα παραμύθια; Απλές ερωτήσεις, γρήγορες και εύκολες απαντήσεις.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…