Βιβλία για θετική σκέψη (I)

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Εν όψει του σεμιναρίου που διοργανώνει το flowmagazine.gr με θέμα «Θετική σκέψη-Θετική ψυχολογία», κάναμε μια έρευνα των ελληνικών εκδόσεων σε σχέση με αυτά τα θέματα και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Περιλαμβάνονται βιβλία που εντάσσονται στην κατηγορία «εύπεπτη» ψυχολογία και άλλα βιβλία αμιγώς επιστημονικά για τους απαιτητικούς αναγνώστες. Απ’ όποιο και αν ξεκινήσετε, μόνο ωφέλεια θα δείτε στη ζωή σας!

Βιβλία για θετική σκέψη (I)Θετική σκέψη-Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα βιβλίο-οδηγός για την καλλιέργεια της θετικής σκέψης. Απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο και καλύπτει κάθε πιθανή δύσκολη κατάσταση ή ψυχολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζει κάποιος. Άνδρες-γυναίκες, όλων των ηλικιών θα ανακαλύψουν μέσα από πανεύκολες ασκήσεις και τεχνικές πώς να επιλύουν προβλήματα που τους δυσκολεύουν καθημερινά. Δείτε, ενδεικτικά, ζητήματα που καλύπτει το βιβλίο:

  • Ανησυχώ για τα παιδιά μου
  • Υποφέρω συχνά από πονοκεφάλους ή πόνους στην πλάτη
  • Μόνος μου νιώθω δυστυχισμένος
  • Αντιμετωπίζω σεξουαλικά προβλήματα από τότε που άρχισα να νιώθω τόσο άγχος
  • Δυσκολεύομαι να πω στους άλλους τι θέλω.

Βιβλία για θετική σκέψη (I)Τι στο μπιπ ξέρουμε;-Εκδόσεις Ορφέας

Πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου «What the bleep do we know?”. Πάνω στο βιβλίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία με την Marlee Matlin που είχε κερδίσει το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας. Σίγουρα δεν το χαρακτηρίζεις εύπεπτο, γιατί βασίζεται στην κβαντική φυσική. Μέσα από τις διηγήσεις ερευνητών και επιστημόνων εξερευνά τις δυνατότητες του ανθρώπινου νου. Το βιβλίο ουσιαστικά επεκτείνει τα όρια της επιστημονικής μας γνώσης για τη συνείδηση, την αντίληψη, τη χημεία του σώματος και τη δομή του εγκεφάλου.

Ποια είναι η χρησιμότητα για όλους εμάς; Για αναλογιστείτε λίγο!

Αν ανακαλύπτατε ότι η σκέψη σας μπορεί να αλλάξει τη φύση της πραγματικότητας, τι συνέπειες θα είχε αυτό στη ζωή σας; Θα συνεχίζατε να πηγαίνατε στην ίδια δουλειά; Να κάνετε τα ίδια θελήματα; Να κάνετε τις ίδιες σκέψεις και να νιώθετε το ίδιο σε καθημερνή βάση; Για ξανασκεφτείτε το!

Βιβλία για θετική σκέψη (I)Το μυστικό μήνυμα του νερού-Εκδόσεις Έσοπτρον

Ο Δρ. Μασάρου Εμότο στο βιβλίο του «Το μυστικό μήνυμα του νερού» παρουσιάζει καταπληκτικές φωτογραφίες παγωμένων κρυστάλλων νερού, αφού έχουν δεχτεί μη φυσικά ερεθίσματα.

Ο Εμότο άρχισε να υποβάλλει το νερό σε ακρόαση μουσικής-από Μπετόβεν μέχρι χέβι μέταλ- και φωτογράφισε τα αποτελέσματα. Όταν είδε ότι η μουσική επηρέαζε ολοφάνερα τους κρυστάλλους νερού, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Διερεύνησε τι γίνεται με τις σκέψεις. Έβαλε ετικέτες σε μπουκάλια με νερό με εκφράσεις ανθρώπινων συναισθημάτων και ιδεών. Μερικές ήταν θετικές όπως το «σε ευχαριστώ» και το «αγάπη» και άλλες ήταν αρνητικές όπως η ετικέτα που έγραφε «Με κάνεις να αηδιάζω, θα σε σκοτώσω». Σε αντίθεση με την επικρατούσα πείρα και γνώση της επιστήμης μέχρι τότε, το νερό αντέδρασε σε αυτές τις εκφράσεις συνειδητότητας. Το νερό με τα αρνητικά μηνύματα έδωσε άσχημους και παραμορφωμένους κρυστάλλους.

Η αντίδραση γι’ αυτή την ανακάλυψη του Δρ. Εμότο ήταν παγκόσμια. Ανάμεσα στα βιβλία του, την ταινία «What the bleep do we know?» και τα αμέτρητα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για διαλέξεις και σεμινάρια, υπήρξε μια τεράστια ζήτηση για περισσότερες πληροφορίες για τα πειράματά του.

Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται από 70% έως 90% νερό, και ότι η επιφάνεια του πλανήτη είναι κυρίως υδάτινη, συνειδητοποιούμε ότι αυτό που ενώνει όλη την ανθρωπότητα –στην ουσία όλη τη ζωή- είναι το νερό. Επομένως τι αντίκτυπο έχουν τα αποτελέσματα των ερευνών του Εμότο στη δική μας ζωή;

Ως απάντηση στο ερώτημα, αναλογιστείτε μόνο αυτό: «Αν οι σκέψεις μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα στο νερό, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε μας».

Βιβλία για θετική σκέψη (I)Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε-Εκδόσεις Καστανιώτη

Ένα βιβλίο σε μέγεθος τσέπης για να σας συντροφεύει όπου κι αν βρίσκεστε. Το βιβλίο αυτό μιλά για δύναμη. Μιλά για τους τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη ζωή σας και να δημιουργήσετε τη ζωή που πάντα επιθυμούσατε.

Προτείνει γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες και άλλες προκλήσεις της ζωής.

Η αμερικανίδα συγγραφέας Μπάρμπαρα Μπέργκερ έχει γράψει συνολικά 10 βιβλία αυτοβελτίωσης. Στο συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζει τρόπους για να τιθασεύσουμε τη δύναμη του νου και να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Το μήνυμά της, απλό και ξεκάθαρο, συνοψίζεται στα παρακάτω λόγια:

«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Η ζωή μας είναι αυτό που οραματιζόμαστε. Η ζωή μας είναι αυτό που αποφασίζουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τις σκέψεις μας.»

Βιβλία για θετική σκέψη (I)Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης-Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το βιβλίο «The magic of thinking big” πρωτοεκδόθηκε το 1959 από την Prentice Hall. Έκτοτε έχει βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από το 1999, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ο Δρ.David J.Schwartz, ένας από τους πλέον διακεκριμένους ειδικούς στον τομέα της παροχής κινήτρων, θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερες πωλήσεις, να διευθύνετε καλύτερα την επιχείρησή σας, να κερδίσετε περισσότερα χρήματα και –το σημαντικότερο- να αποκτήσετε περισσότερη ευτυχία και ψυχική γαλήνη.

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αυτού θα βρείτε δεκάδες άμεσα εφαρμόσιμες, πρακτικές ιδέες, τεχνικές και αρχές που θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε την τεράστια δύναμη της μεγαλόπνοης σκέψης, έτσι ώστε να αποκτήσετε την επιτυχία, την ευτυχία και την ικανοποίηση που τόσο θέλετε. Κάθε τεχνική τεκμηριώνεται παραστατικά με μια αληθινή ιστορία βγαλμένη από τη ζωή.

Ιδανικό βιβλίο για όλους τους δύσπιστους, που δεν πιστεύουν ότι η θετική σκέψη μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στη ζωή μας. Αλλά τι εννοούμε θετική σκέψη; Σε ποιες καταστάσεις και προβλήματα της ζωής μας βοηθάει; Πώς εφαρμόζεται; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα σας απαντηθούν μέσα από αυτό το βιβλίο.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…