Αυτοσχέδιος χριστουγεννιάτικος στολισμός: εύκολα και γρήγορα

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Ο στολισμός δεν αρκεί να μένει μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να «εξαπλώσετε» το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρο το σπίτι. Επειδή ενδεχομένως το budget σας δεν επιτρέπει παραπάνω έξοδα, δείτε τις πιο εντυπωσιακές και εύκολες ιδέες διακόσμησης για να φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτί περιτυλίγματος

Το χαρτί περιτυλίγματος που σας έχει περισσέψει από τα δώρα μπορεί να μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αν έχετε σταθερό χέρι, αρκεί να το τυλίξετε σε σχήμα κώνου και να ισιώσετε τη βάση του. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε κώνους από φελιζόλ και κολλήστε πάνω τους το χαρτί με την ειδική κόλλα ντεκουπάζ.

Αυτοσχέδια βάση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στην αποθήκη σας σίγουρα θα υπάρχει κάπου ένα άδειο, μεγάλο χαρτόκουτο. Εκμεταλλευόμενοι και πάλι το εορταστικό χαρτί περιτυλίγματος, μπορείτε να το «ντύσετε» χριστουγεννιάτικα και να φτιάξετε μια εντυπωσιακή βάση για να κρύψετε τα πόδια του δέντρου. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε και να μετρήσετε καλά, είναι οι διαστάσεις του κουτιού και του δέντρου.

Αλλάξτε το χρώμα στα φωτάκια

Τα «αδιάφορα» φωτάκια σας μπορούν να αποκτήσουν μια πιο αριστοκρατική νότα αν τα βάψετε με χρυσό σπρέι. Απλώς φροντίστε να αφαιρέσετε τις λάμπες πριν τα ψεκάσετε με το χρώμα και να τις «ξαναβιδώσετε» όταν η μπογιά έχει στεγνώσει εντελώς.

Στολίστε το κοντάρι της κουρτίνας του μπάνιου

Τα κοντάρια που τοποθετούνται πανεύκολα με ένα τράβηγμα και βγαίνουν κατά τον ίδιο τρόπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στολίσετε τα εύκαμπτα χριστουγεννιάτικα κλαδιά ή τις μεγάλες γιρλάντες, τυλίγοντάς τα γύρω τους. Για μεγαλύτερη σταθερότητα, δέστε τα με ένα κομμάτι σύρμα στην αρχή, τη μέση και το τέλος.

Πολύχρωμα κουκουνάρια

Μετατρέψτε τα κουκουνάρια που «κάθονται» στο σαλόνι σας σε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, στα οποία αντί για μπάλες, θα κολλήσετε χρωματιστά πομ- πομ. Στολίστε τα είτε στο τραπέζι του σαλονιού είτε σε μια φυσική σύνθεση, κρεμώντας τα από ένα κομμάτι κλαδί, όπως στη φωτογραφία.

Αξιοποιήστε τους πάτους από μπουκάλια

Οι πάτοι των μπουκαλιών έχουν το τέλειο σχήμα για να φτιάξετε χιονονιφάδες στο λεπτό. Προτιμήστε να τις χρωματίσετε με χρυσόσκονη γκλίτερ που θα κολλήσει πανεύκολα πάνω στο πλαστικό.

Διακοσμητικά κούτσουρα

Αν έχετε τζάκι, εκμεταλλευτείτε λίγα κούτσουρα, δέστε τα με μια εορταστική κορδέλα και διακοσμήστε τα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού- τόσο απλά.

Ντύστε την πόρτα με ένα φιόγκο

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αλλά η διαδικασία πανεύκολη. Σκεφτείτε ότι τυλίγετε ένα μεγάλο δώρο.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.