Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Τα επιτραπέζια είναι η καλύτερη διασκέδαση για όλες τις ηλικίες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων στην αγορά για να επιλέξετε, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις σας. Γνώσεων, μυστηρίου, περιπετειώδη, εκπαιδευτικά είναι μερικά από τα είδη του.

Μπορούμε, όμως, να παίξουμε κι αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια; Μα φυσικά!

Ιδέες για αυτοσχέδια επιτραπέζια, χωρίς ταμπλό

*Παντομίμα: Η γνωστή και διασκεδαστική παντομίμα. Εδώ τα λόγια δεν έχουν θέση. Αξιοποιήστε όλα τα μέλη του σώματός σας και περιγράψτε μια κατάσταση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό και να παίζετε με παρέες


*Σκίτσο: Επιλέξτε ένα πράγμα και ζωγραφίστε το. Μέσα από την καλλιτεχνική σας δημιουργία, οι παίχτες θα πρέπει να βρουν το αντικείμενο.

*Μουσικές λέξεις: Ο καθένας, με τη σειρά, πρέπει να πει μια τυχαία λέξη. Οι αντίπαλοι θα πρέπει να βρουν ένα τραγούδι που να περιέχει τη λέξη αυτή.

*Σιδηρόδρομος λέξεων: Καθίστε αναπαυτικά και συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι. Ο καθένας, με τη σειρά του, εκφωνεί μια λέξη. Ο επόμενος πρέπει να πει αυτήν τη λέξη και να προσθέσει κι μια δική του. Το ίδιο θα πράξει κι ο τρίτος κ.ο.κ. Το παιχνίδι αυτό ακονίζει τη μνήμη των παιδιών.

*Συνώνυμα-αντώνυμα: Ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά που εξασκεί τη γλωσσική ικανότητα. Σκεφτείτε μια λέξη. Ζητήστε από το παιδί να σας πει το συνώνυμο ή το αντώνυμο της.

*Μάντεψε ποιος: Βάλτε στο νου σας ένα πρόσωπο από το οικείο σας περιβάλλον. Οι συμπαίχτες σας πρέπει, με τις κατάλληλες ερωτήσεις, να καταλήξουν στη λύση.
Οι ερωτήσεις πρέπει να απαντιούνται μονολεκτικά, μόνο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Καλή διασκέδαση!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοσχέδια παιχνίδια από το τίποτα

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Influence:

Στόχος μου ως παιδαγωγός είναι να προσφέρω στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να διαμορφώσουν, με παιδεία, την προσωπικότητά τους…