Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι γνωστό πώς κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την προσωπική του επιτυχία και ευτυχία και αυτό γιατί κρατάει ο ίδιος στα χέρια του το πολύτιμο αυτό μέσο που ανοίγει αυτές τις δύο μεγάλες πόρτες. Μα ποιο είναι άραγε αυτό το κλειδί, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς. Το κλειδί αυτό, ονομάζεται αυτοπεποίθηση

Τι ορίζεται ως αυτοπεποίθηση.

Ορίζεται η πίστη ενός ατόμου ως προς την ικανότητα του να καταφέρει κάτι ή σύνολο πραγμάτων! Συχνά συγχέεται  λανθασμένα με την αυτοεκτίμηση η οποία είναι μία γενικότερη αίσθηση του ατόμου ως προς την συνολική του προσωπική αξία και αποτελείται από επιμέρους συναισθηματικά τμήματα, γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται και αρκετό χρονικό διάστημα για να χτιστεί και να ισορροπηθεί.  Εν αντιθέσει , η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορεί να τονωθεί άμεσα και να λειτουργήσει θετικά πολύ πιο γρήγορα στη ζωή ενός ατόμου. Η τόνωση  της αυτοπεποίθησης ,σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη  της αυτοεκτίμησης, οδηγούν σε ένα θετικά ολοκληρωμένο χαρακτήρα με υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις με το σύνολο της κοινωνίας.

Στο υποσυνείδητο μας είναι καταγεγραμμένα στοιχεία που ξεκινούν από την περίοδο της κύησης μας ακόμη, συνεχίζουν στην παιδική μας ηλικίας αλλά και στην ενηλικίωση μας και εμφανίζονται στο συνειδητό μέσω συναισθημάτων. Η άποψη μας για τον εαυτό μας λοιπόν ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το πόσο θετική όμως είναι ή όχι επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας στο τώρα αλλά αποτελεί και το κίνητρο με το οποίο γίνονται όλες οι επιλογές μας. Εκεί το σημαντικό της ρόλο έρχεται να παίξει η αυτοπεποίθηση!

Αποτελεί την κινητήριο δύναμη των επιτυχημένων ανθρώπων που σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αρκετές φορές στη ζωή σου «Μα τι έχει που δεν έχω εγώ και καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους της/του;» .

Πάμε να δούμε τρόπους για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου!

 1. Θέσε στόχους!

Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

Μα αυτό δεν αναρωτιόσουν πιο πάνω; Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν περιμένουν να τους χτυπήσουν ένα ωραίο πρωϊνό την πόρτα και να τους πουν ‘Γεια σας, εσάς ψάχναμε!’. Αναλαμβάνουν αμέσως δράση! Θέσε στόχους , βάλε πρόγραμμα και όλα θα βρουν την ροή τους.

 2. Ξεπέρασε τους φόβους σου!

Ο φόβος αποτελεί τον μεγαλύτερο σκόπελο στην αυτοπεποίθηση. Η ζωή μας είναι εντελώς απρόβλεπτη, γεμάτη αλλαγές και απρόοπτα και κανείς μας δεν μπορεί να την ελέγξει. Αυτό όμως που σίγουρα μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι φόβοι μας . Αντιμετώπισέ τους με το σκεπτικό πως πραγματικά δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ειδάλλως θα σου υψώνουν πάντα τοίχο στο να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και όσα θέλεις να κάνεις.

 3. Αποδέξου τον εαυτό σου!

Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

«Είμαι μοναδική/ός!!!» Μία έκφραση που μπορείς να την τοποθετήσεις  στο χώρο σου ώστε να την βλέπεις καθημερινά και την υπενθυμίζεις στον εαυτό σου. Η εμφάνιση είναι κάτι που μας δόθηκε σαν δώρο και αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να την καλλιεργήσουμε είναι να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Η αποδοχή της εμφάνισης σου είναι το άλφα και το ωμέγα της αυτοπεποίθησης.  Πόσες φορές βρέθηκες σε χώρο που κάποιο άτομο μπαίνοντας τράβηξε τα βλέμματα επάνω του μόνο και μόνο από την ενέργεια του; Και ναι αυτή η ενέργεια ήταν η αυτοπεποίθηση του! Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς θα αγαπηθείς και από τρίτους. Η ενέργεια που εκπέμπεις είναι η αγάπη προς τον εαυτό σου!

 4. Στάση του σώματος, προσωπικό status!

Το πως βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας γίνεται εμφανές από τη στάση του σώματος μας.  Δες θετικά τον εαυτό σου, ίσιωσε τους ώμους, περπάτα με σιγουριά και νιώσε την αυτοπεποίθηση σου να ανεβαίνει. Tostatus που εκπέμπει ο καθένας μας έχει να κάνει με το πόσο υψηλά ή χαμηλά τοποθετεί τον εαυτό του. Παίξε το παιχνίδι των status με χαμηλότερο το 1 και υψηλότερο το 10 και παρατήρησε τον εαυτό σου καθημερινά σε ποιον αριθμό κυμαίνεται. Είναι ένας τρόπος ώστε να τονώνεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κινείται σε χαμηλό αριθμό.

 5. Ανάπτυξε τις δεξιότητες σου!

Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

Ο καθένας μας έχει ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες χρειάζεται πρώτα να ανακαλυφθούν και έπειτα να αναπτυχθούν. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις πως τα καταφέρνεις καλύτερα και αξιοποίησε το, είτε σαν δουλειά, είτε σαν χόμπι. Μόλις αρχίσεις να καταπιάνεσαι με το αντικείμενο και να επιτυγχάνεις τον πρώτο σου στόχο θα νιώσεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη.

 6. Προσεγμένη εμφάνιση!

Σίγουρα, η προσεγμένη εμφάνιση, θα σου δώσει ακόμα πιο αυξημένη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πινελιά άκρως απαραίτητη! Ο καθένας, με βάση το σωματότυπο του, καλό είναι να εξελίσσει το προσωπικό του γούστο και να υιοθετεί το στυλ που θα τον κάνει μοναδικό με βάση το χαρακτήρα του και όχι πανομοιότυπο με τους υπόλοιπους.

 Και τελευταίο και πολύ βασικό…

 7. Χαμογέλα!

Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

Πηγή θετικής ενέργειας είναι το χαμόγελο. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση αποδεδειγμένα χαμογελούν περισσότερο και με αυτό τον τρόπο παρασέρνουν θετικά και τους υπόλοιπους. Δεν εννοούμε βέβαια να γίνεις ο υπερβολικά χαρούμενος της παρέας, αλλά να τονώσεις την ενέργεια σου με το να γεμίσεις τη ζωή σου με περισσότερα χαμόγελα ξεκινώντας από σήμερα κιόλας!  

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που υιοθετούν τα άτομα με αυτοπεποίθηση ως στάση ζωής. Είναι η δύναμη του εαυτού τους και της επιτυχίας τους την οποία τονώνουν και ανανεώνουν καθημερινά, χωρίς να ξεχνούν ποιοι είναι πραγματικά, ποιες είναι οι επιθυμίες και τα θέλω τους.

Πηγή  

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…