Αυτοί που περνούν και αυτοί που μένουν

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσο συχνά αναρωτιέστε σχετικά με το αν έχετε τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σας; Αν αποτελούν πραγματικές επιλογές σας ή αν, τελικά, συνυπάρχετε απλώς από συνήθεια; 

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή σας.

Είναι σπάνιο να μείνουν οι άνθρωποι στη ζωή σας από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. Μερικοί φίλοι μπορεί να μείνουν μέχρι τα γεράματα, χωρίς αυτό να αποτελεί συνειδητή επιλογή. Απλώς σημαίνει ότι -όπως η οικογένεια- η εξοικείωση και η συνέπεια  έχει αναγκάσει τις ζωές σας να είναι μαζί. Βέβαια, δε σημαίνει ότι η ύπαρξη αυτών των σχέσεων δεν είναι πολύτιμη.

Αυτοί που μένουν

Αυτοί που περνούν και αυτοί που μένουν

Οι παλιοί φίλοι είναι πιθανώς κάποιες από τις πιο σημαντικές συνδέσεις που θα κάνετε και είναι οι πιο αξιοσημείωτοι στην προσωπική σας ιστορία. Απλώς, μερικές φορές, οι πιο βαθιές και σημαντικές σχέσεις που έχετε μπορεί να είναι σύντομες. Μερικές φορές άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας και θα είναι σαν να ευθυγραμμίστηκε το σύμπαν για να διευκολύνει την ένωσή σας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που περνούν από τη ζωή σας και σάς επηρεάζουν. Μπορεί να τους συναντήσετε στη δουλειά ή θα μπορούσε να είναι κάποιος που συναντήσατε ενώ ταξιδεύατε ή κάποιος με τον οποίο είχατε μια σύντομη, αλλά έντονη ρομαντική σχέση. Είναι άνθρωποι που ποτέ δεν ξεχνάτε και είναι αυτοί που σας αλλάζουν, αλλά με κάποιον τρόπο ξέρετε πως είναι αδύνατο να είναι στη ζωή σας μακροπρόθεσμα.

Η ανάγκη να βρείτε το «σωστό»

Μπορεί να νιώθετε ότι έλκετε όλους τους λάθος ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα έλκετε τους σωστούς ανθρώπους που χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή.

Έχουμε μεγαλώσει πιστεύοντας ότι υπάρχει ένα άτομο κάπου εκεί έξω που υποτίθεται ότι θα μας ολοκληρώσει. Ένα άτομο που υποτίθεται θα συναντήσουμε και θα περάσουμε όλη τη ζωή μας μαζί. Για κάποιους ανθρώπους, η συνάντηση με αυτό το άτομο γίνεται πραγματικότητα και είτε είναι επιλογή ή, τελικά, ένας καθημερινός συμβιβασμόςδημιουργεί μια δέσμευση για να διαμορφώσει μια ένωση με ένα άλλο άτομο -ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Ωστόσο, η αληθινή και μακροχρόνια αγάπη δεν δίνεται σε όλους. Η αλήθεια είναι πως είναι υγιές να έχουμε ρομαντικές σχέσεις στην ζωή μας, συγκεκριμένα όταν είμαστε νέοι, για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Οι σχέσεις αγάπης, είτε σεξουαλικές ή πλατωνικές, μας μαθαίνουν κάτι για τον εαυτό μας. Μας δίνουν τα εργαλεία για να κατανοήσουμε τι σημαίνει να συνδεόμαστε πραγματικά με ένα άλλο ανθρώπινο ον σε συναισθηματικό, σωματικό και διανοητικό επίπεδο. Μας διδάσκουν να συμβιβαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε, διαπραγματευόμενοι τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του άλλου. Μπορεί να νιώθετε ότι έλκετε όλους τους λάθος ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα έλκετε τους σωστούς ανθρώπους που χρειάζεστε κάθε στιγμή. Μερικές φορές, αν αγαπάτε κάποιον, πρέπει να τον αφήσετε να φύγει.

Σταδιακά σταματάμε να παραδινόμαστε στην ανάγκη να ευχαριστούμε τους άλλους και μαθαίνουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό για εμάς.

Αυτοί που περνούν και αυτοί που μένουν

Το να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και είναι κάτι που χρειάζεται να το εξασκήσουμε και να το μάθουμε, καθώς μεγαλώνουμε. Όταν είμαστε μικροί, κάνουμε αυτό που μας λένε οι δάσκαλοι και οι γονείς μας. Όσο μεγαλώνουμε, αναπτύσσουμε περισσότερη αποφασιστικότητα. Κάνουμε ερωτήσεις. Βλέπουμε τα πράγματα από τη δική μας αντίληψη και μαθαίνουμε να διαμορφώνουμε την γνώμη μας. Χρησιμοποιούμε τις εμπειρίες και την ευρηματικότητά μας για να μας καθοδηγήσουν και ενώ παίρνουμε τις συμβουλές των άλλων και επηρεαζόμαστε, έχουμε κριτική σκέψη και αναπτύσσουμε την ικανότητα να λαμβάνουμε ορθολογικές αποφάσεις.

Αυτό σημαίνει πως σταδιακά σταματάμε να επιδιδόμαστε στην ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους άλλους και μαθαίνουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για εμάς. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εγωιστές και νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας.


Διαβάστε επίσης: Σεμινάριο Believe In You «Ανακαλύπτω τα θέλω μου»: Η πυξίδα για επιτυχία και ευτυχία στη ζωή


Αντιθέτως, σημαίνει πως βασιζόμαστε στον εαυτό μας και γινόμαστε ανεξάρτητοι, άτομα με ελεύθερη σκέψη, που μπορούν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να βάλουν ως προτεραιότητα τη δική τους ευτυχία και ικανοποίηση.

Όσο πιο αληθινοί είστε με τον εαυτό σας και όσο πιο πολύ σέβεστε τις επιθυμίες σας, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να ανεχτείτε τους λάθος ανθρώπους. Τότε, η έλξη των σωστών ανθρώπων γίνεται αναπόφευκτη.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…