Αυτό το καλοκαίρι ταξίδεψε μόνος

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Ακολουθείς αποκλειστικά τους δικούς σου ρυθμούς, απολαμβάνεις τον καφέ σου, βγάζεις φωτογραφίες,  εξερευνάς τα δρομάκια ή περνάς ολόκληρη την ημέρα σου χαλαρώνοντας σε μία παραλία. Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιήσεις τον χρόνο σου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπολογίζεις τα θέλω κανενός άλλου, παρά μόνο τα δικά σου.

Ταυτόχρονα το ζήτημα της έκφρασης ή μη κοινωνικότητας περνάει από το χέρι σου. Θες να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο, να αναμιχτείς με τους ντόπιους, ή μήπως να μην χρειαστεί να απευθυνθείς σε κανέναν στη διάρκεια του ταξιδιού σου; Δεν σε υποχρεώνει κανείς να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, αλλά ταυτόχρονα μπορείς να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο, δεδομένου ότι βρίσκεσαι μόνος σε  μία ξένη περιοχή. Μπορεί να γνωρίσεις ντόπιους ή άλλους ταξιδιώτες, που πολύ πιθανόν να μην έκανες αν βρισκόσουν με παρέα.

Επιπλέον, σε βγάζει από την ζώνη ασφαλείας σου εφόσον αναγκάζεσαι να στηριχτείς αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάνεις ωτοστόπ, για τους περισσότερο περιπετειώδεις, ή πολύ απλά να χρειαστεί να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος σε ποια ταβέρνα θα φας το μεσημεριανό σου, ενώ συνήθως το αποφασίζουν άλλοι για σένα.

Τέλος, το μοναχικό ταξίδι αποτελεί κι’ αυτό ένα είδος ψυχοθεραπείας. Θέλοντας και μη, έρχεσαι κοντά με κάθε πτυχή του εαυτού σου, κομμάτια που δεν γνώριζες και ίσως να μην πίστευες ότι υπήρχαν. Ανακαλύπτεις αν είσαι περισσότερο  περιπετειώδης ή τύπος της χαλάρωσης, αν είσαι κοινωνικός ή εσωστρεφής και σε ευρύτερο πλαίσιο υποβάλλεσαι σε εσωτερικό διάλογο και αυτοαξιολόγηση και γίνεσαι φίλος με τον εαυτό σου. Το μοναχικό ταξίδι είναι μία εμπειρία που αλλάζει για πάντα τον άνθρωπο.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr