Αυτό το καλοκαίρι ταξίδεψε μόνος

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Το καλοκαίρι ήδη έχει αρχίσει, παρά την αντίσταση του καιρού να συμβαδίσει με τον Ιούνιο, και σύντομα θα αρχίσουν και τα πρώτα σχέδια περί καλοκαιρινών διακοπών. Είναι η εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν τις πολυπόθητες άδειες από τις δουλείες τους, οι φοιτητές βρίσκονται σε περίοδο εκτός πανεπιστημίου και γενικά επικρατεί μία χαλαρότητα.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στις διακοπές τους όλοι επιδιώκουν να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από την πιεστική, και ίσως μονότονη, καθημερινότητα και να απολαύσουν ορισμένες στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς. Φυσικό επακόλουθο είναι να επιδιώκουν να περάσουν τις περιορισμένες αυτές στιγμές με τα κοντινά τους πρόσωπα, φίλοι συγγενείς, οικογένεια ή με τη σχέση τους. Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμη επιλογή εκτός από την κλασσική ελληνική οικογενειακή εξόρμηση: ένα ταξίδι χωρίς συντροφιά, μόνος/η.

Σίγουρα πρόκειται για μία εμπειρία ο πρέπει ο καθένας να ζήσει έστω και για μία φορά στη ζωή του. Σε φέρνει στο ανώτατο δυνατό στάδιο γνώσης του εαυτού σου,  συνειδητοποιείς και αξιολογείς στοιχεία της προσωπικότητάς σου και, το σημαντικότερο, είναι μία από τις ελάχιστες, για να μην πω η μοναδική, φορές που θα μπορέσεις να κάνεις αυτό πραγματικά που θέλεις, χωρίς να συνυπολογίζεις εξωτερικούς παράγοντες.

Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξερευνήσεις την χώρα/ πόλη/ νησί που επισκέπτεσαι.  Εσύ οργανώνεις το πρόγραμμά σου, επισκέπτεσαι τα σημεία που θες και διαμορφώνεις το χρόνο σου ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr