Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες στις σχέσεις τους

Συντάκτης: Flowmagazine

Καλώς ή κακώς τα ψέματα είναι μέρος κάθε είδους σχέσης, είτε φιλικής, είτε εpωτικής, είτε γονικής κλπ. Όσον αφορά τα ζευγάρια συγκεκριμένα, λίγο πολύ όλοι έχουν ξεστομίσει και από ένα ψέμα στην σχέση τους με σκοπό να καλύψουν κάτι που δεν θα γινόταν αποδεκτό από το ταίρι τους ή να κάνουν μια πληροφορία να ακουστεί ακόμα πιο ωραία.

Φαίνεται όμως πως μια νέα αυστραλιανή έρευνα η οποία ανέλυσε τα δεδομένα μιας μερίδας ανδρών και γυναικών κατέληξε σε ένα ψέμα που λένε όλοι στην σχέση τους.Η εν λόγω έρευνα ήθελα να καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα σχετικά με το ποιο από τα δυο φύλα τείνει να ψεύδεται περισσότερο όταν βρίσκεται σε μια σχέση, καθώς και το ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λέγονται από άντρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της λοιπόν, τόσο τα αρσενικά όσα και τα θηλυκά τείνουν να «συμφωνούν» ως προς το μεγαλύτερο ψέμα που λένε με τεράστια ευκολία στους συντρόφους τους και που πρόκειται για το πιο ανούσιο και χαζό ψέμα που μπορεί κάποιος να πει. Ο λόγος για τον αριθμό των σeξουαλικών συντρόφων που έχουν περάσει από τη ζωή του κάθε ανθρώπου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ψυχολογικό τρικ για να καταλάβεις πότε κάποιος σου λέει ψέματα


Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστήριξαν πως το 79,2% των γυναικών και το 50% των ανδρών έχουν πει ψέματα για των αριθμό των εpωτικών παρτeνέρ τους.

Παλαιότερες έρευνες αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, οι γυναίκες συνηθίζουν να αφαιρούν πρώην συντρόφους ή απλές γνωριμίες από τον αριθμό που θα πουν, ενώ οι άντρες το ακριβώς αντίθετο. Κάτι που πηγάζει, φυσικά, από την ανάγκη των θηλυκών να φανούν πιο επιλεκτικά και ώριμα και την πεποίθηση των αρσενικών πως οι σeξουαλικές εμπειρίες ενισχύουν τον ανδρισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες έρευνες δεν έχουν εστιάσει στην αιτία που οι σύντροφοι αισθάνονται την ανάγκη να αποκρύψουν την αλήθεια, μα σε τι βαθμό συνεχίζει να διαιωνίζεται το συγκεκριμένο ψέμα.

Τονίζεται δε, πως η απόκρυψη αυτή της αλήθειας δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των «επικίνδυνων φάουλ» μα… στα white lies.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…