Αυτή είναι η συμβουλή που έχει σώσει δεκάδες γάμους

Συντάκτης: Flowmagazine

Η Rachel Sussan, σύμβουλος γάμου στη Νέα Υόρκη, μοιράζεται στο Business Insider μια από τις καλύτερες συμβουλές που δίνει στα ζευγάρια που περνάνε κρίση και ζητούν τη βοήθεια της.

Φυσικά, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ξεχωριστή και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από την ειδικό, όμως μετά από χρόνια εμπειρίας, έχει εντοπίσει έναν κοινό τόπο και μια passepartout λύση.

«Ρίξε τους τόνους και άκου!»

Το να ακούς ενεργά τον άλλον, παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε είδους σχέση. Όταν η επικοινωνία είναι ξέφρενη και ο καθένας προσπαθεί να βρει το δίκιο του, κανείς δεν κερδίζει τελικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος: πώς θα γεφυρώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες;


“Φαντάζεσαι ότι ο σύντροφός σου πρέπει να σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Οπότε όταν δε σε καταλαβαίνει, όταν δε συμφωνεί μαζί σου, όταν σε ακυρώνει, μπορεί να νιώσεις μοναξιά και να ζεις μια τρομακτική εμπειρία” αναφέρει η Sussman.

H Sussman τονίζει ότι είναι εντάξει να δώσεις λίγο χρόνο και να περιμένεις να εξελιχθούν τα πράγματα πριν ανοίξεις συζήτηση. Αν τα ζευγάρια βομβαρδίζονται με διαρκείς εκρήξεις χωρίς να κάνουν παύσεις και να σκέφτονται, η επικοινωνία χάνει. Αν κόψεις ταχύτητα, αν κάνεις ουσιαστικές ερωτήσεις και παραμένεις ανοιχτός στις απαντήσεις, μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιλούν ο ένας άνω στον άλλο, να νιώθουν ότι πρέπει πραγματικά να ακουστούν. Αλλά ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες” προσθέτει.

Πηγή: limeandlife.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…