Αυτά τα γλυκά περιέχουν τις περισσότερες θερμίδες

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Ο πειρασμός ενός γλυκού ειδικά μετά από ένα όμορφο γεύμα είναι μεγάλος. Εντούτοις αυτά τα γλυκά πρέπει να τα αποφύγετε αν θέλετε να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος.

Τα γλυκά τρόφιμα αποτελούν αγαπημένη λιχουδιά για πολλούς ανθρώπους. Εντούτοις η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν αρκετές φορές τα καθιστά απαγορευτικά για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν την γραμμή τους.

Όταν πρόκειται για γλυκά, η ποσότητα θερμίδων μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τα συστατικά και τις μεθόδους παρασκευής. Υπάρχουν όμως ορισμένα γλυκά που συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα θερμίδων:

Τούρτες και γλυκά από ζαχαροπλαστεία: Οι τούρτες, οι παστές, οι τσουρέκια και άλλα γλυκά που παρασκευάζονται σε ζαχαροπλαστεία συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα θερμίδων λόγω των πλούσιων σε ζάχαρη συνταγών τους.

Παγωτά και γλυκά παγωτού: Τα παγωτά, οι σορμπέ, τα gelato και άλλα γλυκά παγωτού μπορεί να περιέχουν αρκετές θερμίδες λόγω των υψηλών ποσοστών ζάχαρης και λιπαρών.

Σοκολατάκια και γλυκά με βάση τη σοκολάτα: Τα σοκολατάκια, οι τάρτες με σοκολάτα, τα brownies και άλλα γλυκά που βασίζονται σε σοκολάτα συνήθως έχουν υψηλές θερμίδες εξαιτίας της σοκολάτας και των λιπαρών προσθέτων τους.

auta_ta_glyka_periexoun_tis_perissoteres_thermides

Βουτήματα και κρέμες: Οι διάφορες κρέμες, όπως οι κρέμες με βάση το τυρί ή την κρέμα, και τα διάφορα βουτήματα όπως το caramel dip ή το chocolate fondue, μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες λόγω της πλούσιας σε λίπος και ζάχαρη σύνθεσής τους.

Ψωμί, μπισκότα και κέικ: Τα μπισκότα, τα κέικ και τα γλυκά ψωμιά συνήθως περιέχουν αρκετές θερμίδες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λίπος.

auta_ta_glyka_periexoun_tis_perissoteres_thermides

Σιροπιαστά γλυκά: Τα γλυκά που είναι σιροπιαστά, όπως οι γλυκές τάρτες ή τα γλυκά με σιρόπι, συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες λόγω της επεξεργασίας τους με σιρόπια και γλυκάνσεις.

Αρωματισμένα ροφήματα: Οι γλυκαντικές προσθήκες σε καφέδες, τσάι και αρωματισμένα ροφήματα μπορούν να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες ανά κούπα, ειδικά αν περιέχουν γάλα, κρέμα ή σιρόπια.

Ζαχαρωτά: Τα επιδόρπια με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, όπως ζελεδάκια, παστίτσιο και

Αρτοποιία και γλυκές λιχουδιές: Οι γλυκές λιχουδιές από αρτοποιία, όπως μπαγκέτες, κρουασάν, μπισκότα και κέικ, συνήθως περιέχουν λίπη και ζάχαρη, αυξάνοντας τις θερμίδες τους.

Καραμέλες και σοκολάτες: Η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάου και οι καραμέλες με βάση το ζαχαροκάλαμο μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη ότι οι θερμίδες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τις συνταγές. Η μέτρια κατανάλωση των παραπάνω γλυκών είναι ιδανική, ενώ η επιλογή χαμηλότερων σε θερμίδες επιλογών, όπως φρούτα, μπορεί να βοηθήσει στην περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων και στην υγιεινή διατροφή.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.