Αυτά είναι τα μυστικά για δροσερή αναπνοή όλη την μέρα

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η δροσερή αναπνοή απαιτεί συνεχή φροντίδα στο στόμα μας. Ας δούμε πως μπορούμε να την πετύχουμε.

Η διατήρηση φρέσκιας αναπνοής είναι σημαντική για την προσωπική σας υγιεινή και αυτοπεποίθηση. Η κακοσμία της αναπνοής μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Οι συνηθέστερες αιτίες κακοσμίας της αναπνοής περιλαμβάνουν:

Κακή υγιεινή του στόματος: Η κακή στοματική υγιεινή είναι μία από τις κύριες αιτίες κακοσμίας της αναπνοής. Εάν δεν καθαρίζετε τα δόντια και τη γλώσσα σας σωστά, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν οσμές.

Παρουσία βακτηριδίων: Τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα μας μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία όταν αναλύουν τα τρόφιμα και παράγουν αέρια οσμές.

auta_einai_ta_mystika_gia_mia_droseri_anapnoi_oli_tin_hmera

Τρόφιμα κολλημένα στα δόντια μας: Μικρά κομμάτια τροφίμων που κολλάνε στο στόμα, ανάμεσα στα δόντια ή στην γλώσσα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων και τη δημιουργία κακών οσμών.

Στοματικά προβλήματα: Ορισμένα στοματικά προβλήματα χρειάζονται επίλυση (π.χ. σάπια δόντια ή ουλίτιδα). Αυτά  μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία της αναπνοής.

Καπνός και αλκοόλ: Η κατανάλωση καπνού και αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει την κακοσμία της αναπνοής.

Κακή διατροφή: Κάποιες τροφές, όπως κρέατα, σκόρδο, κρεμμύδια και καφές, μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία της αναπνοής.

Πώς το στόμα μου καθαρό

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διατηρήσετε πάντα μια όμορφη μυρωδιά στο στόμα σας:

Στοματική υγιεινή: Βασικός παράγοντας για φρέσκο αναπνευστικό είναι η σωστή στοματική υγιεινή. Καθαρίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα που περιέχουν φθόριο. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών και τα προϊόντα που καταπολεμούν την πλάκα.

auta_einai_ta_mystika_gia_mia_droseri_anapnoi_oli_tin_hmera

Καθαρισμός γλώσσας: Η καλή στοματική υγιεινή περιλαμβάνει και τον καθαρισμό της γλώσσας. Η κακοσμία μπορεί να προκαλείται από την προσάρτηση βακτηρίων στην επιφάνεια της γλώσσας. Χρησιμοποιήστε έναν μια ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό της ή την οδοντόβουρτσα σας για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας.

Ενυδάτωση: Η ξηρότητα στο στόμα μπορεί να προκαλέσει κακοσμία. Πίνετε αρκετό νερό για να διατηρήσετε το στόμα σας ενυδατωμένο. Επίσης μια καραμέλα με γλυκιά γεύση ανακουφίζει από τη ξηρότητα του στόματος.

Τροφή: Ορισμένες τροφές όπως η σέλινο, το μήλο, και η καρότο μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δοντιών και της γλώσσας και να προσφέρουν φρεσκάδα.

Αποφυγή του καπνίσματος: Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει κακοσμία και να βλάψει τη στοματική υγεία.

Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο: Ο ετήσιος έλεγχος του οδοντίατρου είναι σημαντικός για την διατήρηση της στοματικής υγείας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια δίαιτα με βάση τα φυσικά τρόφιμα, η στοματική υγιεινή και η αποφυγή καταναλωτικών προϊόντων όπως το κάπνισμα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας όμορφης μυρωδιάς στο στόμα σας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.