Αυτά είναι τα ξένα podcast που πρέπει να ακούσεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα podcasts έχουν γίνει πλέον μέρος της ζωής μας, η συντροφιά μας πέρα από μια καλή playlist μουσικής. Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ξένα podcast αυτοβελτίωσης, που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι για τη ζωή. 

The Happiness Lab

Το όνομα του συγκεκριμένου podcast μας προδιαθέτει για ακούσματα γεμάτα χαρά και ευτυχία.Και κάπως έτσι είναι, αφού η host του podcast, η Dr. LaurieSantos, η οποία είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ ισχυρίζεται ότι μέσω του The Happiness Lab μπορεί να μας “διδάξει” πώς να είμαστε χαρούμενες και χαρούμενοι.

Έτσι, μέσω του podcast της που ήδη μετράει πολλά επεισόδια μάς δίνει συμβουλές για το πώς να βρούμε τι είναι η ευτυχία και να την κυνηγήσουμε. Το podcast είναι βασισμένο στο πιο δημοφιλές μάθημα στην πάνω από 300 ετών ιστορία του Πανεπιστημίου Γέιλ και πρόκειται για ένα μάθημα που διδάσκει η ίδια. Στο podcast μοιράζεται με το κοινό της τόσο επιστημονικά δεδομένα όσο και ιστορίες που μπορούν να μας εμπνεύσουν όλες και όλους.

Help Me Be Me 

Το «Help Me Be Me» όπως υποδηλώνει και το όνομά του είναι ένα podcast που θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τον πραγματικό σου εαυτό. Μέχρι και την στιγμή που κυκλοφορεί αυτό το άρθρο έχει συνολικά 159 επεισόδια, όπου μεταξύ άλλων ασχολείται με το πώς να νιώσεις ότι αξίζεις, πώς να εγκαταλείψεις ένα εθισμό ή μια κακή συνήθεια, και γενικώς σε βοηθάει να γίνεις συνειδητά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή του podcast στο Spotify το «Help Me Be Me» είναι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μία θετική αλλαγή στην ζωή σου. Μάλιστα, στην περιγραφή αναφέρεται η χαρακτηριστική ατάκα ότι πρόκειται για «ένα pod cast αυτοβοήθειας για όσους και όσες μισούν την αυτοβοήθεια». Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα τετριμμένα ή δεν σας αρέσουν οι γκουρού αυτοβελτίωσης, ίσως αξίζει να ρίξετε μία ματιά εδώ.

Routines & Ruts 

Το Routines & Ruts είναι ένα podcast που άλλοτε μέσα από μικρά επεισόδια (10λεπτα) και άλλοτε πιο μεγάλα (διάρκειας 1 ώρας) αγγίζει διάφορα θέματα σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη. Το Routines & Ruts είναι μία εκπομπή στην οποία η host, Madeline Dore, ασχολείται τόσο με τις «καλές» ημέρες που νιώθουμε ότι κυλούν ήρεμα και όμορφα, όσα και με τις δύσκολες που νιώθουμε ότι όλα πάνε στραβά.

Στα επεισόδια του Routines & Ruts θα ακούσεις επεισόδια για την αύξηση της παραγωγικότητας, την καταπολέμηση της αναβλητικότητας (και όσων σε κρατούν πίσω), καθώς και πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τους τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις για να την κάνεις καλύτερη.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.