Αθήνα-Βόρειο Ακρωτήριο: Μια διαδρομή με περιβαλλοντική συνείδηση

Συντάκτης: Flowmagazine

Αθήνα-Βόρειο Ακρωτήριο: Μια διαδρομή με περιβαλλοντική συνείδηση Η GreenProject (GP) είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από την εθελοντική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών για την πραγματοποίηση των «green photo journeys», με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της φωτογραφίας. Η GP τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει αποσπάσει το «Μεγάλο Βραβείο Διεθνούς Συμμετοχής» του “Festival del’ Image Environnementale 2010” στο Παρίσι, και το «Τρίτο Βραβείο για το Clean Development Mechanism» του “United Nations Framework Convention on Climate Change 2012” στο Κανκούν.

Αθήνα-Βόρειο Ακρωτήριο

Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2012, με την ευκαιρία των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η 20μελής ομάδα περιβαλλοντολόγων, βιολόγων, φωτογράφων, δημοσιογράφων, οπερατέρ και σκηνοθετών της GP, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Gnomon Events S.A., το «Green Project στην Ευρώπη: Αθήνα – Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά – νότου». Η αποστολή της GP θα καλύψει με οχήματα χαμηλών ενεργειακών εκπομπών CO2 για πρώτη παγκόσμια φορά, 13.814 χλμ. και 408,82 ναυτικά μίλια του ενεργειακού άξονα βορρά – νότου. Σε 36 ημέρες θα διασχίσει 18 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Νορβηγία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, και Ιταλία.

Στόχος του «Green Project Europe 2012»

Η GP θα επιδιώξει να καταγράψει σε φωτογραφίες και video 31 “πράσινα σημεία ενδιαφέροντος», όσον αφορά τις καλύτερες πρακτικές, ως προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την τοπική παραδοσιακή ενεργειακή γνώση, όπως αυτή αποτυπώνεται στα μνημεία της UNESCO World Heritage List. Από την καταγραφή αυτή, η GP θα συλλέξει πρωτότυπο υλικό για την παραγωγή ντοκιμαντέρ 300′ και τη δημοσίευση βιβλίου 5.000 αντιτύπων. Επίσης, η GP θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την UNESCO, κινητή έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της διαδρομής.

Αθήνα-Βόρειο Ακρωτήριο: Μια διαδρομή με περιβαλλοντική συνείδηση Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού «Green Project στην Ευρώπη: Αθήνα – Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά – νότου», που θα πραγματοποιήσει η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Green Project Organisation» από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2012, θα ταξιδέψει μαζί της και θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εθνικές Επιτροπές της UNESCO η «Green Project 2012 Moving Exhibition», σε όλες τις 13 πρωτεύουσες των χωρών του οδοιπορικού: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, και Βέλγιο.

Green Project 2012 Moving Exhibition

Η «Green Project 2012 Moving Exhibition» είναι ένα όχημα κατανόησης των διαφορετικών φωτογραφικών απεικονίσεων του περιβάλλοντος, σε όλες τις εκφάνσεις του. Οι φωτογράφοι ζώντας και αναπνέοντας μέσα από αυτό, ή ακουμπώντας τις βαθιές σκέψεις, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις τους μας αποκαλύπτουν έναν άλλον τρόπο να το προσεγγίσουμε. Φυσικό, βιομηχανικό και αστικό περιβάλλον προβάλλονται μέσα από διαφορετικούς και ποικιλόμορφους τρόπους που αντηχούν και το εύρος αυτής της παρουσίασης. Η «Green Project 2012 Moving Exhibition» είναι ένα φωτογραφικό ταξίδι 14 Ελλήνων φωτογράφων και περιλαμβάνει δείγματα τεκμηριωτικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, φωτογραφίας τοπίου, και φωτογραφίας που παράγεται από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο.

Η έκθεση γίνεται με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Δρ. Νίνας Κασσιανού και περιλαμβάνει περιβαλλοντικές φωτογραφίες των Ελλήνων καλλιτεχνών Μυρτούς Αποστολίδου, Γιώργη Γερόλυμπου, Βαγγέλη Γεωργά, Θαλασσινής Δούμα, Δημήτρη Κοιλαλού, Ηλία Κοσίντα, Στεφανίας Μιζάρα, Ηλία Μπουργιώτη, Σούλας Παλέντζα, Δημήτρη Ρίζου, Γιάννη Τζώρτζη, Χρύσας Τσοβίλη, Ηλία Χατζάκη, Συμεών Χατζηλίδη, καθώς και από το φωτογραφικό αρχείο της ΔΕΗ.

Αθήνα-Βόρειο Ακρωτήριο: Μια διαδρομή με περιβαλλοντική συνείδηση Τα εγκαίνια της πρώτης παρουσίασης της Κινητής Έκθεσης Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας: «Green Project 2012» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού «Green Project στην Ευρώπη: Αθήνα – Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά – νότου», η έκθεση θα είναι ανοικτή στο Ελληνικό κοινό χωρίς εισιτήριο, στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 18:00 – 22:00 καθημερινά από 26/7 μέχρι 31/8/2012 (σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Κακογιάννη θα παραμείνει κλειστό από 3/8-23/8/2012).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.green-project.org

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…