Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανοίγει και φέτος τις πύλες του και περιμένει το κοινό (από 1 Ιουνίου) για να απολαύσει μια μεγάλη ποικιλία παραστάσεων. Θα φιλοξενηθούν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως Σιλβί Γκιλέμ, Ρομέο Καστελούτσι, Αριάν Μνουσκίν, Κριστόφ Βαρλικόφσκι, Μαγκί Μαρέν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μια σταθερή σχέση με το Φεστιβάλ.

Αυτή τη χρονιά ο προϋπολογισμός είναι χαμηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες (3,2 εκατομμύρια ευρώ), ωστόσο οι διοργανωτές ελπίζουν να προσφέρουν εφάμιλλη ποιότητα με τα προηγούμενα χρόνια. Η πολιτική των χαμηλών τιμών στα εισιτήρια συνεχίζεται, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να εφαρμόζεται η δωρεάν διάθεση εισιτηρίων σε ανέργους.

Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης: Ηρώδειο, Πειραιώς 260, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πρώην Κορεάτικη Αγορά, Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, Από Μηχανής Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και στην Επίδαυρό.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά και σύνθετα θεάματα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται όπερες και μια οπερέτα («Η κόρη της καταιγίδας» του Θεόφρ. Σακελλαρίδη). Θα υπάρξουν ειδικά αφιερώματα για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Γκούσταφ Μάλερ και τον Ιάνη Ξενάκη.

Από τα έργα που θα παρουσιαστούν αξίζει να σημειωθούν η όπερα «Ευγένιος Ονιέγκιν» του Τσαϊκόφσκι που παρουσιάζει η Οπερα Μπαλσόι. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες διεθνώς παραγωγές όπερας των τελευταίων ετών, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Ντμίτρι Τσερνιάκοφ, εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς ρώσων σκηνοθετών. Όσο αφορά την Επίδαυρό ξεχωρίζει ο σαιξπηρικός «Ριχάρδος ο Γ» από το Bridge Project, με σκηνοθέτη τον Σαμ Μέντες και τον γνωστό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι στον πρωταγωνιστικό ρόλο! Επιπλέον, αυτή τη χρονιά, στο φεστιβάλ συμμετέχει και η Ελληνική Λυρική Σκηνή με το δίπτυχο «Καβαλλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι και «Παλιάτσοι» του Λεονκαβάλλο που σκηνοθετεί ο Γκράχαμ Βικ.

Οι τιμές των εισιτηρίων αλλάζουν ανάλογα με την κάθε εκδήλωση. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν με τρεις τρόπους. Μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το διαδίκτυο με χρέωση της πιστωτικής κάρτας, από το τηλέφωνο ή από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ και καταστήματα της αλυσίδας βιβλιοπωλείων ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣκαι από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ. Η προπώληση εισιτηρίων με όλους τους τρόπους αρχίζει 3 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια: http://www.greekfestival.gr/gr/article23.htm

Το πρόγραμμα

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις τιμές και τις ημερομηνίες των παραστάσεων του φεστιβάλ μπορούμε να βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το πρόγραμμα του Ιουνίου

http://www.greekfestival.gr/gr/program?df=01%2f06%2f2011+00%3a00%3a00&et=all&t=2&v=-1

Το πρόγραμμα του Ιουλίου

http://www.greekfestival.gr/gr/program?df=01%2f07%2f2011+00%3a00%3a00&et=all&t=2&v=-1

Το πρόγραμμα του Αυγούστου

http://www.greekfestival.gr/gr/program?df=01%2f08%2f2011+00%3a00%3a00&et=all&t=2&v=-1

Σεπτέμβριος

http://www.greekfestival.gr/gr/program?df=01%2f09%2f2011+00%3a00%3a00&et=all&t=2&v=-1

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…