Ασυνήθιστες χρήσεις του lip balm που πιθανώς δεν έχετε σκεφτεί ποτέ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Σταματήστε τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων

Το ξύσιμο ενός τσιμπήματος μόνο χειρότερο το κάνει, έτσι οτιδήποτε μπορεί να μας ανακουφίσει εκτιμάται ιδιαίτερα.

Το lip balm λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τα μικρά κοψίματα.

Η εφαρμογή lip balm σε ένα τσίμπημα θα σας φέρει ανακούφιση, διότι σταματά τον αέρα από το να ερεθίζει την πληγείσα περιοχή.

Ξεθολώστε τα γυαλιά σας

Όσοι φορούν γυαλιά γνωρίζουν πόσο ενοχλητικό είναι το ότι θολώνουν οι φακοί κάθε φορά που εισέρχονται σε ιδιαίτερα θερμό ή κρύο χώρο.

Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς, μπορείτε να το σταματήσετε εφαρμόζοντας lip balm στους φακούς των γυαλιών σας, και στη συνέχεια γυαλίζοντάς τους με ένα μαλακό πανί.

“Σφραγίστε” το άρωμά σας

Ένα τέχνασμα για να κάνετε τη μυρωδιά του αρώματός σας να διαρκεί περισσότερο είναι να τρίψετε λίγο lip balm στα σημεία παλμού σας, όπως τους καρπούς σας και πίσω από τα αυτιά σας, και στη συνέχεια να ψεκάστε το άρωμα πάνω του.

Το lip balm θα απορροφήσει το άρωμα και θα το κρατήσει περισσότερο απ’ ότι θα έκανε το δέρμα σας φυσικά.

Γυαλίστε τα παπούτσια σας

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για ακριβά γυαλιστικά παπουτσιών. Το lip balm κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κρατά τα παπούτσια σας λαμπερά και καινούργια.

Απλά τρίψτε λίγο προϊόν στα παπούτσια σας, και στη συνέχεια τρίψτε τα με ένα στεγνό πανί.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σκουπίστε τα παπούτσια σας πολύ καλά με ένα υγρό πανί για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά προτού αρχίσετε να τα γυαλίζετε.

Κρατήστε τα κορδόνια σας δεμένα

Τα λυμένα κορδόνια είναι ενοχλητικά και επικίνδυνα. Αν τα κορδόνια σας λύνονται συχνά, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμένουν δεμένα τρίβοντάς τα με lip balm.

Το κερί στο lip balm θα δημιουργήσει αρκετή τριβή για να σταματήσει τα κορδόνια από το να λύνονται.

Αποφύγετε τις φουσκάλες

Το lip balm  είναι πραγματικά χρήσιμο όταν πρόκειται για προβλήματα παπουτσιών, καθώς αποτρέπει και το να σχηματιστούν στα πόδια σας φουσκάλες.

Οι φουσκάλες δεν συμβαίνουν μόνο επειδή το παπούτσι σας είναι σφιχτό, μπορούν επίσης να σχηματιστούν όταν υπάρχει τριβή ανάμεσα στο δέρμα σας μετά από μεγάλες περιόδους ορθοστασίας ή περπατήματος.

Για να ελαχιστοποιήσετε αυτή την τριβή, εφαρμόστε ένα στρώμα lip balm στην περιοχή που μπορεί να ερεθιστεί.

Καθαρίστε μουτζούρες μάσκαρας

Ακόμα κι αν έχετε πολύ σταθερά χέρια, δεν είναι απίθανο να κάνετε λάθη κατά την εφαρμογή μάσκαρας ή eyeliner.

Αν έχετε μουτζούρες στο ήδη μακιγιαρισμένο πρόσωπο σας, μπορείτε απλά να βάλετε λίγο lip balm στην άκρη μιας μπατονέτας και να τις σβήσετε.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα αφαιρεθεί το concealer ή η βάση που έχετε ήδη ξοδέψει χρόνο να εφαρμόσετε.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.