Ασυνήθιστες χρήσεις του lip balm που πιθανώς δεν έχετε σκεφτεί ποτέ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Η χρήση ενός lip balm είναι συχνή ή και καθημερινή για πολλούς από εμάς που αντιμετωπίζουμε σκασμένα χείλη. Έχετε σκεφτεί όμως πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Δείτε παρακάτω μερικές ασυνήθιστες περιπτώσεις στις οποίες ένα lip balm μπορεί να σας βοηθήσει…

Απαλύνετε τις γρατζουνιές

Οι γρατζουνιές από χαρτί, τα κοψίματα από ξυραφάκι και οι παρανυχίδες είναι όλοι μικροί τραυματισμοί που μερικές φορές πονούν περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Αυτά τα μικροσκοπικά κοψίματα πονάνε τόσο, επειδή δεν βγάζουν αρκετό αίμα για να σχηματίσουν έναν θρόμβο που μπορεί να προστατεύσει την πληγή και να την βοηθήσει να θεραπευτεί.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί, απλά βάλτε λίγο lip balm και θα νιώσετε κάποια ανακούφιση σχεδόν αμέσως.

Το κερί στο lip balm θα σφραγίσει το τραύμα και θα εμποδίσει την είσοδο αέρα, ώστε να αισθανθείτε λιγότερο πόνο και ερεθισμό.

Απλά θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε lip balm χωρίς άρωμα και γεύση.

Δαμάστε τα μαλλιά που πετάνε

Όλοι έχουμε τις κακές μέρες μαλλιών. Είναι ακόμη χειρότερο όταν γενικά τα μαλλιά μας είναι στρωμένα και οι μικρές τρίχες αρνούνται να κάτσουν με τις υπόλοιπες.

Μπορείτε να τιθασεύσετε αυτά τα μαλλιά περνώντας τα δάχτυλά σας από ένα lip balm και τρίβοντάς τα.

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο lip balm σε μια οδοντόβουρτσα και να το χρησιμοποιήσετε για να εξομαλύνετε τις άκρες των μαλλιών σας.

Εάν έχετε …αχαλίνωτα φρύδια, το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί σχεδόν όπως και τα ακριβά gel.

Ανακουφίστε μια ερεθισμένη μύτη

Το δέρμα γύρω από τη μύτη είναι πραγματικά ευαίσθητο, οπότε ερεθίζεται εύκολα όταν φυσάτε ή  σκουπίζετε συχνά τη μύτη σας λόγω γρίπης ή αλλεργίας.

Μπορείτε να ανακουφιστείτε εφαρμόζοντας στην περιοχή lip balm χωρίς άρωμα.

Πλύντε τα χέρια σας και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τοποθετήσετε το προϊόν στο δέρμα σας.

Αποφύγετε τη χρήση του lip balm απευθείας στο δέρμα σας, επειδή διατρέχετε τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων στο υπόλοιπο προϊόν.

Ενυδατώστε τα πετσάκια των νυχιών σας

Εάν τα πετσάκια ή ακόμα και οι άκρες των δαχτύλων σας αρχίζουν να ξεραίνονται και δεν έχετε κρέμα διαθέσιμη, απλά βάλτε lip balm.

Χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, το δέρμα σας θα μαλακώσει και θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Τρίψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα στις ξηρές και σκασμένες περιοχές πριν πάτε για ύπνο και θα παρατηρήσετε κάποια βελτίωση την επόμενη μέρα.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων

Δεν εκνευρίζεστε όταν αφαιρείτε ένα αυτοκόλλητο και αφήνει πίσω αυτό το ενοχλητικό υπόλειμμα; Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και το τρίψιμο συνήθως δεν βοηθά καθόλου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτό το κατάλοιπο, αλλά το lip balm είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς.

Εφαρμόστε ένα στρώμα από lip balm στην περιοχή, περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί ή χαρτοπετσέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.