Άστεγος βρήκε σακίδιο με 42.000 και τα επέστρεψε!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Άστεγος βρήκε σακίδιο με 42.000$… και τα επέστρεψε!Ένας άστεγος στους δρόμους της Βοστώνης μετατράπηκε στο σύγχρονο «καλό Σαμαρείτη» των ΗΠΑ, και όχι άδικα! Μπορεί ο Glen James να κοιμάται σε καταφύγιο από το 2005, αλλά όταν βρήκε ένα σακίδιο με 42.000 δολάρια μπροστά από ένα κατάστημα του Dorchester… το παρέδωσε στην αστυνομία.

Όπως εξηγεί ο συγκάτοικος του James από το καταφύγιο: «Θα πιστεύετε ότι είναι τρελός, αλλά οι άστεγοι θα βοηθήσουν τον καθένα στο δρόμο. Δεν έχουν τίποτα, αλλά θα δώσουν ό,τι κρατούν στα χέρια τους».

Σύμφωνα με τις αρχές, το σακίδιο περιείχε 400 δολάρια σε μετρητά και 40.000 δολάρια σε ταξιδιωτικές επιταγές. Αποτέλεσμα ήταν τα χρήματα να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη του, έναν Κινέζο τουρίστα, ο οποίος είχε ήδη ειδοποιήσει ότι έχασε το σακίδιο και το διαβατήριο του.

«Ποτέ δεν θα κρατούσα ούτε ένα δολάριο που να μην ήταν δικό μου! Πιστεύω στο Θεό και παρά τη φτώχεια δεν έπαψε ποτέ να με προσέχει», σχολιάζει ο 54χρονος James.

Διαδικτυακός έρανος «αλληλεγγύης»… για τον άστεγο άντρα!

Ο τίμιος άντρας έλαβε το χειροκρότημα της Βοστώνης, γεγονός που οδήγησε τον 27χρονο Ethan Whittington από τη Βιρτζίνια να ξεκινήσει διαδικτυακό έρανο στο “GoFundMe” για τον Glen James. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν $50,000, ενώ μέχρι στιγμής αρκετοί έχουν δωρίσει υπολογιστές, έχουν στείλει επιταγές ή απλά έχουν προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των δωρεών ξεκινούν από τα $5 και φτάνουν μέχρι και τα $500!

«Έχω τις καλύτερες προθέσεις για τον κ. James. Θέλω τα χρήματα από τον έρανο να επηρεάσουν θετικά το υπόλοιπο της ζωής του», σχολίασε ο Whittington. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελπίζει, είτε να του δώσει τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού, είτε να του τα παραδώσει αυτοπροσώπως.

Παράλληλα, ο James τιμήθηκε από την αστυνομία της Βοστώνης, με τον αστυνομικό επίτροπο Edward Davis να δηλώνει: «Απλά θέλω να ευχαριστήσω τον James Glen για ό,τι έκανε. Είναι πραγματικά τίμιος και η επιστροφή των χρημάτων ήταν μια αξιόλογη πράξη».

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.