Άστεγος έσωσε γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της!

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο μας είχε πει: «Ήρωες δεν υπάρχουν μόνο εν καιρώ πολέμου. Υπάρχουν και εν καιρώ ειρήνης και ζουν ανάμεσά μας…». Αυτή η φράση μπορεί να συνδεθεί απόλυτα με την είδηση που θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο..

Ο Shane Drossard είναι ένας ήρωας εν καιρώ ειρήνης. Αν και ήταν και είναι άστεγος, αυτό που έκανε ήταν να σώσει μια γυναίκα που ήδη είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Shane βρισκόταν κοντά στη γέφυρα «Washington Avenue» της Μινεσότα, όπου κοιμόταν. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα όμως άκουσε έναν ήχο προερχόμενο από μια βουτιά. Αμέσως μετά άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει, η οποία βρισκόταν μέσα στο ποτάμι!

Στην πραγματικότητα, αυτό που είχε συμβεί με την κοπέλα ήταν το εξής: Η κοπέλα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας,  πηδώντας από τη γέφυρα στο ποτάμι… Παρ όλα αυτά, επέζησε της πτώσης, αλλά όπως είναι φυσικό, κραύγαζε από τους πόνους..

Άστεγος έσωσε γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της!

Τη στιγμή εκείνη ο Drossard έσπευσε αμέσως να τη βοηθήσει. Ακούγοντας τις κραυγές της, της φώναξε : «Έρχομαι!» . Αφού μπήκε στο ποτάμι, την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και την άρπαξε από το χέρι. Τότε ακριβώς της είπε: «Είσαι πολύ όμορφη. Έχεις πολλά ακόμα να ζήσεις. Δεν πρόκειται να σου αφήσω το χέρι…»

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες που θα αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα

______________________

Αφού κατάφερε και την έβγαλε έξω από το ποτάμι,  ήρθαν οι πυροσβέστες,  που είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα από έναν άλλο άνθρωπο που αντιλήφθηκε το περιστατικό. Η 35χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Ο Drossard παρότι του προτάθηκε από την πυροσβεστική να διανυκτερεύσει σε ένα κατάλυμα, εκείνος απάντησε το εξής: « Θα επιστρέψω να κοιμηθώ εκεί που κοιμόμουν, δίπλα στη γέφυρα…» .

Άστεγος έσωσε γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της!

Μιλάμε για την προσωποποίηση του ταπεινού ήρωα… Όταν ρωτήθηκε για το πώς βρήκε το θάρρος να το κάνει αυτό, ο Drossard απάντησε: «Δεν ξέρω, άκουσα μια φωνή και απλά ήθελα βοηθήσω το άτομο αυτό. Ήθελα να κάνω κάτι καλό για κάποιον».

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…