Άσκηση ή Διατροφική Ζώνη η απάντηση στην παιδική παχυσαρκία;

Συντάκτης: Flowmagazine

«Τα παχύσαρκα παιδιά δεν προπονούνται, άρα η λύση για την παιδική παχυσαρκία είναι η περισσότερη άσκηση». Το συμπέρασμα αυτό αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς εσφαλμένο και αυτό αφορά και την παχυσαρκία των ενηλίκων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης συνδέονται. Όμως, ποιο έρχεται πρώτο; Η απάντηση φαίνεται να είναι η παχυσαρκία. 

Επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει πως η αύξηση του σωματικού λίπους ήταν η αιτία της μείωσης της σωματικής άσκησης. 

Και η ίδια κατάσταση συμβαίνει και με τους ενήλικες.

Η μυθολογία υφίσταται, όμως η άσκηση δεν είναι η σωτηρία για την παχυσαρκία

Πολλοί ερευνητές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η αδράνεια οδηγεί σε κατάσταση παχυσαρκίας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή τυγχάνει να μην έχουν διαφορετική απάντηση γι’αυτό απαντούν με αυτό τον τρόπο και αυτή η πίστη εξακολουθεί να υφίσταται, παρά τις πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα έχει μικρό αντίκτυπο στη μείωση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η άσκηση δεν έχει οφέλη στα παχύσαρκα παιδιά, μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι ενώ έχει μικρό αντίκτυπο στην απώλεια λίπους έχει σημαντικό όφελος στην μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Όχι στον υπολογισμό θερμίδων- Ναι στη Διατροφική Ζώνη

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι διαιτολόγοι είναι να δίνουν θερμιδοδιατροφή στα παιδιά και στους ενήλικες διότι νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα αδυνατίσουν σωστά, αλλά το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να σταματήσουν την πείνα τους. 

Αντ’αυτού θα πρέπει να επικεντρωθούν στη Διατροφική Ζώνη, η οποία με κάθε γεύμα ρυθμίζει τις ορμόνες (ινσουλίνη- γλυκαγόνη) με 40/30/30 (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος). 

Κατ’αυτήν την εύκολη μέθοδο, πρώτον ο οργανισμός δεν συσσωρεύει περιττό λίπος, και δεύτερον έχουμε αύξηση του κορεσμού (έλλειψη πείνας) σε παχύσαρκα παιδιά.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…