Ασκήσεις της γιόγκα για σωστή στάση σώματος

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η Γιόγκα παραμένει μία εξαιρετικά δημοφιλής φιλοσοφική, πνευματική και νοητική πρακτική η οποία αποκτά διαρκώς όλο και περισσότερους ασκούμενους σε όλο τον κόσμο. Η συμβολή της στην αναγέννηση του σώματος, τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την καταπολέμηση διάφορων σοβαρών παθήσεων, έχει αναγνωριστεί πλέον σε όλο τον κόσμο. Μπορεί η εξάσκηση σε αυτή να βελτιώσει τη στάση του σώματός μας και να μας βοηθήσει να έχουμε ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα;

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιό είδος γιόγκα μου ταιριάζει;

______________________

Ασκήσεις γιόγκα για σωστή στάση σώματος

Η γιόγκα συστήνεται πάντοτε από φυσικοθεραπευτές ή ορθοπαιδικούς και πλέον θεωρείται ως μία ενδεδειγμένη άσκηση για τη διατήρηση σωστής στάσης σώματος.  Σε μία εποχή όπου παρατηρείται η καθιστική ζωή και η πολύωρη εργασία μπροστά στον υπολογιστή, είναι συχνό φαινόμενο οι πόνοι στον αυχένα και τη μέση.

Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες ασκήσεις γιόγκα που βοηθούν στη στάση του σώματος

 Ασκήσεις της γιόγκα για σωστή στάση σώματος

  • Στάση γέφυρα: Η άσκηση αυτή εκτελείται με το να ξαπλώσεις κάτω με τα χέρια παράλληλα και τις παλάμες προς τα κάτω. Λύγισε καλά τα πόδια και προσπάθησε να κρατήσεις το σώμα σου σε μία γωνία ενενήντα μοιρών. Φρόντισε τα πόδια να είναι ανοιγμένα μέχρι την προέκταση των ώμων και προσπάθησε να φτάσεις τους αστραγάλους με τα χέρια σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου πόσο χαλαρωτική είναι η άσκηση αυτή για τους σπόνδυλους.

 Ασκήσεις της γιόγκα για σωστή στάση σώματος

  • Κάμψη μπροστά σε όρθια στάση: Η άσκηση αυτή εκτελείται με το να σταθείς όρθιος. Τότε ξεκινάς να κατεβαίνεις προς τα κάτω, με το κεφάλι σου να πέφτει πρώτο και στη συνέχεια οι ώμοι, μέχρι ο θώρακας να εφάπτεται στους μηρούς. Πιάνεις τότε με το αριστερό και τον δεξί αστράγαλο με τα αντίστοιχα χέρια και μένεις σε αυτή τη στάση για 1-2 λεπτά. Επανερχόμενος στην όρθια θέση, αφήνεις χρόνο στην πλάτη σου να ωφεληθεί από την άσκηση, αφήνοντας και πάλι τελευταίο το κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…