Ασκήσεις για να ανακουφίσετε την πιασμένη μέση

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ασκήσεις για να ανακουφίσετε την πιασμένη μέσηΗ μέση αποτελείται από οστά (που ονομάζονται σπόνδυλοι), αρθρώσεις, μύες, συνδέσμους και δίσκους. Ο πόνος στη μέση μπορεί να προκληθεί από βλάβη σε ένα ή περισσότερα από αυτά. Συχνότερο αίτιο για το «πιάσιμο» είναι η μυϊκή καταπόνηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής κατάστασης. Οι μύες της μέσης χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε κίνησή μας, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση για τη συνολική μας υγεία. Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από ασκήσεις και εκτάσεις για να ανακουφίσετε τη μέση σας.

1η άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα και πιέστε τα γόνατά σας προς το στήθος σας. Από οριζόντια στάση φέρτε τα γόνατά σας, όσο πιο κοντά στο στήθος σας μπορείτε. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατα και προσπαθήστε να τα φέρετε ακόμα πιο κοντά. Αναπνεύστε βαθιά και διατηρήστε τη συγκεκριμένη στάση για 20-30 δευτερόλεπτα.

2η άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα. Στη συνέχεια σηκώστε τα γόνατα προς το στήθος και στρέψτε τα δεξιά, όσο πιο κάτω μπορείτε. Κρατήστε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξαναφέρετε τα μπροστά σας, στρέφοντάς τα προς τα αριστερά. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη μέση σας σε επαφή με το πάτωμα όσο αλλάζετε πλευρές.

3η άσκηση

Η άσκηση αυτή είναι γνωστή και ως έκταση της γάτας. Στηριχτείτε μπρούμυτα στα χέρια και τα γόνατά σας. Διατηρήστε τα χέρια σας ίσια και τα πόδια σας ελάχιστα ανοιχτά. Από την θέση που θα έχετε με ίσια πλάτη, σηκώστε τη όσο πιο πολύ μπορείτε για να κάνει καμάρα, πιέζοντας τους κοιλιακούς σας. Διατηρήστε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ελάτε στην πρώτη στάση. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr