Ασκήσεις face yoga που θα σας αλλάξουν το πρόσωπο

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

 Έχετε σκεφτεί ποτέ πως το μυστικό της νεότητας βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια σας; Πώς θα σας φαίνονταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να εξαλείψετε μόνοι σας τα σημάδια της γήρανσης, εφαρμόζοντας απλά ορισμένες ασκήσεις face yoga; Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για αυτή την εξαιρετική πρακτική που μόλις με 3 λεπτά ασκήσεων την ημέρα μπορεί να τονώσει τους μύες του προσώπου, προλαμβάνοντας τη χαλάρωση και τα σημάδια γήρανσης.

Τι ακριβώς είναι η face yoga;

Το πρόσωπο και ο λαιμός μας έχουν περίπου 57 μυικές ομάδες, τις οποίες πρέπει να γυμνάζουμε ακριβώς με την ίδια λογική που γυμνάζουμε το σώμα μας. Η διαφορά είναι ότι οι μύες του προσώπου είναι σχεδόν κολλημένοι πάνω στην επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να την παρασύρουν σε κάθε κίνησή τους, κάτι που δεν συμβαίνει με το υπόλοιπο σώμα. Οι ρυτίδες έκφρασης, για παράδειγμα, δημιουργούνται απλά γιατί εκφραζόμαστε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αποτυπώνουμε τις εκφράσεις μας στο πρόσωπό μας.  Απλώς, πρέπει να μάθουμε να το κάνουμε με τους σωστούς μυες!

Η face yoga ή γιόγκα προσώπου είναι η πλέον φυσική και αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης, και περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό ασκήσεων yoga, μασάζ, πιέσεων και χαλάρωσης σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Ας δούμε πώς.

Ποια είναι τα οφέλη της face yoga;

Τα οφέλη της yoga στο πρόσωπο στοχεύουν τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην ψυχική ηρεμία. Η ευχάριστη αίσθηση αφήνει κάθε ρουτίνα  face yoga αντικατοπτρίζεται στην όψη του προσώπου μας, στο χρώμα της επιδερμίδας, στη λάμψη των ματιών και την ενέργεια που εκπέμπουμε.

Παράλληλα, η αιμάτωση των κυττάρων και η ενεργοποίηση των μυών του προσώπου δημιουργούν φυσική άμυνα απέναντι στο πέρασμα του χρόνου. Πιο απλά, οι απαλές διατάσεις και η αιμάτωση της επιδερμίδας που προκύπτουν από τη face yoga, σίγουρα προσδίδουν μια πιο όμορφη και απαλή όψη στην εμφάνιση του προσώπου μας.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε face yoga;

Αν θέλουμε να τονώσουμε τη μικροκυκλοφορία και το μυικό σύστημα του προσώπου μας, χρειάζεται να αφιερώσουμε μόλις 5-10 λεπτά κάθε ημέρα. Μ’ αυτήν τη ρουτίνα θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα σε 4-6 εβδομάδες. Αλλαγή στην όψη του προσώπου θα δούμε σε 3-5 μέρες. Είναι μια πολύ απλή γυμναστική και, όταν τη συνηθίσουμε, μπορούμε να την κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επειδή, όπως είπαμε και πριν, οι μύες είναι πολύ μικροί γυμνάζονται πολύ γρήγορα, αλλά χρειάζεται επιμονή και συνέπεια.

Ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές face yoga για αντιγήρανση;

Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ανάγκες. Ωστόσο, η κούραση του προσώπου σίγουρα απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, δεδομένων των καθημερινών ρυθμών ζωής! Το πρωί φεύγουμε από το σπίτι με ένα «πρόσωπο» και το βράδυ γυρνάμε με ένα άλλο, πολύ πιο κουρασμένο και «πεσμένο». Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν είναι να αλλάξουμε τη … στάση του προσώπου!

Εκτός από τη σωστή στάση του σώματος που όλοι ξέρουμε (αν και λίγοι  τηρούμε), υπάρχει και η σωστή στάση προσώπου, που τη γνωρίζουμε ελάχιστα και φυσικά σχεδόν κανένας δεν τηρεί!

Τι σημαίνει όμως σωστή στάση προσώπου; Όταν δεν εκφραζόμαστε, το πρόσωπό μας δεν πρέπει να είναι εντελώς χαλαρό. Αντιθέτως, χρειάζεται να κρατάμε τα μάτια ανοιχτά και ζωντανά, καθώς και τις γωνίες του προσώπου προς τα επάνω. Αυτό δεν αλλάζει μόνο το πρόσωπό μας, αλλά και την ψυχολογία μας!

Γενικά, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο πολλές ιδέες για face yoga, αλλά και για τη σωστή στάση προσώπου και να αρχίσετε άμεσα τη ρουτίνα σας. Τα αποτελέσματα πραγματικά θα σας εκπλήξουν!

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…