Αρχίζει το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Αρχίζει το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΠρόσκληση σε όλους τους κινηματογραφόφιλους κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για άλλη μια χρονιά. Στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” της πλατείας Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί απόψε (2/11) στις 20:30.

Το φεστιβάλ τη φετινή χρονιά θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου και θα προβληθούν 150 ταινίες. Εκτός των άλλων θα υπάρξουν αφιερώματα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Φινλανδό Ακι Καουρισμάκι, τον ρουμάνο Κριστιάν Μουντζίου, τον κουρδικής καταγωγής ιρανό Μπαχμάν Γκομπαντί και τον γερμανό κινηματογραφιστή Αντρέας Ντρέζεν. Στο φεστιβάλ θα παραστεί ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με αφορμή την προβολή της νέας ταινίας του «Capital».

Οι προβολές του φετινού Φεστιβάλ θα γίνονται στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” της πλατείας Αριστοτέλους καθώς και στις αίθουσες “Τζον Κασσαβέτης”, “Σταύρος Τορνές” , “Τώνια Μαρκετάκη” και “Φρίντα Λιάπα” των αποθηκών του Λιμανιού. Συγκεκριμένα θα αρχίσουν σήμερα, από τις 5 το απόγευμα και θα συνεχισθούν ως και το βράδυ της επόμενης Κυριακής .

Όλο το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και των κατά τόπους πολιτιστικών οργανισμών σε 31 πόλεις της χώρας. Οι προβολές επιλεγμένων ταινιών του φεστιβάλ θα συνεχισθούν ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr