Αρωματοθεραπεία: Ποια αρώματα προσφέρουν χαλάρωση

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Παρά το γεγονός ότι η χρήση της αρωματοθεραπείας είναι διαχρονική, έλαβε την ανάλογη αναγνώριση τα τελευταία χρόνια. Ας μάθουμε πως μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας.

Άγχος. Μια λέξη που θεωρητικά είναι λογικό να υπάρχει. Είναι η κινητήριος δύναμή μας, αυτό που μας δίνει το λάκτισμα να αποφύγουμε κάτι που έρχεται προς το μέρος μας. Είναι αυτό που μας έσωσε στην πορεία των αιώνων και επιβιώσαμε. 

Σήμερα όμως, πυροδοτείται από το οτιδήποτε. Άργησε το μετρό, παράγουμε κορτιζόλη. Δεν έχουμε απαντήσει στο εταιρικό email, ενώ πρέπει ήδη να έχουμε ενημερώσει για την πορεία ενός αιτήματος, κορτιζόλη. Παλαιότερα, ο εχθρός ήταν ένα μαμούθ, που κατά τη φυγή ή μάχη, η κίνηση βοηθούσε στον κύκλο αυτών των ορμονών. Τώρα όμως, δεν μπορούμε να τρέχουμε γύρω από το γραφείο, οπότε κάτι δεν συμβαίνει όπως θα έπρεπε.

Η πιο απλή λύση όμως, είναι η αρωματοθεραπεία. Ένα άρωμα το οποίο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, σε οποιοδήποτε χώρο ή κατάσταση, απλά με βαθειές εισπνοές και κλειστά μάτια. Μυρωδιές που επιβραδύνουν την αναπνευστική διαδικασία και σας χαλαρώνουν.

Ποιά αρώματα θα σας βοηθήσουν;

 1. Λιβάνι

 1. Λεβάντα 

 1. Χαμομήλι

 1. Άνθη νερατζιάς / Νερόλι

 1. Μαντζουράνα

 1. Σάλβια 

 1. Αγγελική

 1. Μελισσόχορτο 

 1. Vetiver

 1. Άνθη τίλιου

 1. Τουμπερόζα

 1. Φούλι

 1. Περγαμόντο 

 1. Υλάνγκ – Υλανγκ

 1. Γοργογιάννης/ Βερβένα

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.