Αρνητικά συναισθήματα που οφείλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είναι γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εισβάλλει στη ζωή μας και κυριαρχούν σε αυτή. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε, μπαίνουμε άπειρες φορές μέσα στον προσωπικό μας λογαριασμό, ώστε να επικοινωνήσουμε, να ενημερωθούμε ακόμα και να ψυχαγωγηθούμε. Πώς επιδρά άραγε το Facebook, το Twitter, το Instagram στην ψυχολογία μας;

Η θετική επίδραση των μέσων μαζικής δικτύωσης

Σε έναν μεγάλο βαθμό, τα μέσα μαζικής δικτύωσης, έχουν επιδράσει θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου. Πλέον οι σημαντικότερες ειδήσεις για κάθε θέμα της ανθρώπινης ζωής μεταφέρονται γρήγορα και ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί ευκολότερα συγκριτικά με παλαιότερες εποχές.

Η αίσθηση της αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα έχουν βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν έντονη μοναξιά, να αισθανθούν ξανά ενεργά μέλη σε μία ομάδα ανθρώπων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βοηθήσει στο να μη χαθούν φιλίες, στο να παραμείνουμε σε επικοινωνία με ανθρώπους που λόγω διάφορων συνθηκών δε μας επιτρέπουν να είμαστε κοντά.

Η αρνητική επίδραση των μέσων μαζικής δικτύωσης

Η πολύωρη χρήση των μέσων μαζικής δικτύωσης έχει ταυτιστεί με την αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Η αιτία είναι η εξιδανικευμένη ζωή που φαίνεται να απολαμβάνουν αρκετοί χρήστες και αυτό γίνεται αντιληπτό και στους υπόλοιπους. Πολλοί χρήστες καταλαμβάνονται από έντονα αισθήματα μειονεξίας, ζήλιας και φθόνου όταν γίνονται μάρτυρες της πολυτελούς ζωής και των επιτευγμάτων που βλέπουν να πετυχαίνουν άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…