Αρνίσια σουβλάκια με δυόσμο και γιαούρτι
Σπιτικά σουβλάκια από αρνίσιο μπούτι με γεύσεις και αρώματα δυόσμου. Θέλει χρόνο, κυρίως για αναμονή στη μαρινάδα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η πικάντικη και έντονη γεύση
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό (χωρίς κόκκαλο) Αρνί μπούτι
1/2 φλιτζάνι άπαχο Γιαούρτι
2 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος Δυόσμος
1 μέτρια Κόκκινη πιπεριά
4 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
2 κουταλιές Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές Σως δυόσμου (mint sauce – στα σούπερ μάρκετ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε το μπούτι του αρνιού σε κύβους 3 εκ.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σως, το γιαούρτι, το σκόρδο και το χυμό. Ρίξτε τους κύβους αρνιού και ανακατέψτε και πάλι.
- Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Κόψτε την πιπεριά κομμάτια 3 εκ.
- Περάστε το αρνί και την πιπεριά σε 8 ξύλινα καλαμάκια και πασπαλίστε τα με το δυόσμο.
- Βάλτε τα σουβλάκια πάνω σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος (ή σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι) και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
- Σερβίρετέ τα με επιπλέον ψιλοκομμένο δυόσμο.