Αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι
Υπάρχει πιο νόστιμο κρέας από τα παϊδάκια; Μαγειρέψτε τα με τέχνη, προσθέστε μπόλικο λεμόνι, συνοδέψτε τα με ρύζι ή πουρέ και απολαύστε το τέλειο πιάτο!
Υλικά
500 γρ. αρνίσια παϊδάκια
2 λεμόνια
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά
- Πλένετε τα παϊδάκια σε καυτό νερό
- Παίρνετε μία χούφτα κρεμμύδι, κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα χτυπάτε στο γουδί.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι μαζί με τα λαχανικά και το μίγμα που έχετε χτυπήσει στο γουδί.
- Προσθέτετε τον κύβο των λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε για δύο τρία λεπτά να σωταριστούν και προσθέτετε το αρνί και 1 λίτρο νερό.
- Αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά.
- Ελέγχετε αν έχει μαλακώσει το κρέας. Αν δεν έχει, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να έχει μαλακώσει εντελώς.
Σερβίρετε με ρύζι, με λαχανικά ή πουρέ πατάτας. Καλή σας όρεξη!



























