Αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Αρνίσια παϊδάκια με λεμόνιΥπάρχει πιο νόστιμο κρέας από τα παϊδάκια; Μαγειρέψτε τα με τέχνη, προσθέστε μπόλικο λεμόνι, συνοδέψτε τα με ρύζι ή πουρέ και απολαύστε το τέλειο πιάτο!

Υλικά

500 γρ. αρνίσια παϊδάκια

2 λεμόνια

2 καρότα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ντομάτες

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κύβο λαχανικών

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά
  • Πλένετε τα παϊδάκια σε καυτό νερό
  • Παίρνετε μία χούφτα κρεμμύδι, κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα χτυπάτε στο γουδί.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι μαζί με τα λαχανικά και το μίγμα που έχετε χτυπήσει στο γουδί.
  • Προσθέτετε τον κύβο των λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αφήνετε για δύο τρία λεπτά να σωταριστούν και προσθέτετε το αρνί και 1 λίτρο νερό.
  • Αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά.
  • Ελέγχετε αν έχει μαλακώσει το κρέας. Αν δεν έχει, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να έχει μαλακώσει εντελώς.

Σερβίρετε με ρύζι, με λαχανικά ή πουρέ πατάτας. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.