Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασίΜια θεσπέσια συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι, όπου θα έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια ή μια καλή παρέα φίλων. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, για αυτό και το συγκεκριμένο πιάτο θέλει την υπομονή του.

Υλικά

1 ½ κιλό κότσια από αρνάκι γάλακτος

4 κουταλιές βούτυρο ½ κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμού κρέατος

1 κουταλιά πελτέ

2 κουταλάκια δενδρολίβανο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το σοτάρετε με βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα. Μεταφέρετε το κρέας σε πιάτο.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να κοκκινίσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Πασπαλίζετε το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια-δυο φορές και βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας.
  • Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το φαγητό στην φωτιά 15 λεπτά περίπου.
  • Διαλύετε τον κύβο σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, προσθέτετε τον πελτέ και τον ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το φαγητό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…