Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί
Μια θεσπέσια συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι, όπου θα έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια ή μια καλή παρέα φίλων. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, για αυτό και το συγκεκριμένο πιάτο θέλει την υπομονή του.
Υλικά
1 ½ κιλό κότσια από αρνάκι γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο ½ κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμού κρέατος
1 κουταλιά πελτέ
2 κουταλάκια δενδρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το σοτάρετε με βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα. Μεταφέρετε το κρέας σε πιάτο.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να κοκκινίσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
- Πασπαλίζετε το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια-δυο φορές και βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το φαγητό στην φωτιά 15 λεπτά περίπου.
- Διαλύετε τον κύβο σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, προσθέτετε τον πελτέ και τον ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το φαγητό.



























