Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων στο μακιγιάζ

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

«Οι γυναίκες διαθέτουν δυο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα. Ευτυχώς για τους άντρες, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτοχρόνως.»

Marylin Monroe

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων στο μακιγιάζΜία γυναίκα με αισθητική και στιλ οφείλει να είναι προσεκτική στην επιλογή και στο συνταίριασμα των προϊόντων μακιγιάζ. Οι χρωματικές αποχρώσεις πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους και να ταιριάζουν κυρίως με τον τόνο της επιδερμίδας και τα μαλλιά. Ένα σαγηνευτικό βλέμμα, ένα αψεγάδιαστο και φρέσκο πρόσωπο με φυσική λάμψη και χαμόγελο που αποπλανά, σας υποσχόμαστε αν και μόνο αν λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές.

Βάση: Η βάση συντελεί στο 50% του συνολικού αποτελέσματος του τελικού μακιγιάζ. Ειδικότερα, συμβάλλει στη λείανση της επιδερμίδας, καλύπτει τα σπυράκια και προετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τα υπόλοιπα προϊόντα του μακιγιάζ. Έτσι, η σωστή επιλογή είναι σημαντική και επηρεάζεται από τον τύπο και το χρώμα της επιδερμίδας σας. Η σωστή απόχρωση του make up πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας με στόχο την ανάδειξή του και όχι τη μεταμόρφωσή του. Εάν λοιπόν είστε ανοιχτόχρωμες, έχετε τη δυνατότητα να την κάνετε έναν τόνο πιο σκούρα. Εάν όμως είστε σκουρόχρωμες, η επιλογή σας δεν πρέπει να παρεκκλίνει με την απόχρωση της επιδερμίδας σας. Το δέρμα σας θα είναι φωτεινό και καθαρό.

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων στο μακιγιάζΦρύδια: Φυσικά, τα περιποιημένα φρύδια μπορούν να αναδείξουν το βλέμμα σας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχετε βάψει τα μαλλιά σας; Κρίνεται σκόπιμο να καταφύγετε για την αλλαγή του χρώματός τους σε ένα σαλόνι ομορφιάς, γιατί η κατ’ ιδίαν χρήση της ξανθυντικής κρέμας μπορεί να επιφέρει αλλεργίες ή εγκαύματα στο δέρμα σας.

Εάν πάλι αποφεύγετε διά ροπάλου τις χημικές διεργασίες μπορείτε να τονίσετε τα φρύδια σας με μολύβι ή σκιά. Πάντως, το μολύβι ή η σκιά για τα φρύδια πρέπει να ταιριάζει ή τουλάχιστον να εναρμονίζεται με το χρώμα των μαλλιών σας. Εάν μία γυναίκα έχει ξανθά μαλλιά (σαντρέ), τα φρύδια πρέπει να τονιστούν με ένα απαλό σαντρέ μολύβι ή σκιά γκρι–καφέ. Αντί αυτού, εάν χρησιμοποιήσει άλλες σκιερές αποχρώσεις του καφέ, όπως καφέ με κόκκινο, θα δημιουργήσουν μία ξένη εικόνα. Μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά, αν χρησιμοποιήσει αυτό το χρώμα ή ένα καφέ με πυρόξανθους τόνους, το αποτέλεσμα θα είναι αρμονικό. Όσες είναι μελαχρινές, θα χρειαστούν ένα σκούρο καφέ μολύβι για τις εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας.

Μάλιστα, μπορείτε να αγοράσετε ένα τζελ, για παράδειγμα Gel By Terry, το οποίο πρόκειται να σας εξασφαλίσει μία τέλεια ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και διόρθωσης του χρώματος.

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων στο μακιγιάζΖυγωματικά: Στο μακιγιάζ των γυναικών, το ρουζ πρέπει να εναρμονίζεται με τον τόνο του δέρματος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται αξεσουάρ που ταιριάζει με το ντύσιμο. Όσες έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είστε στην πλεονεκτική θέση να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικίλες αποχρώσεις όπως ροζ, ροδακινί, κοραλί, ενώ καλό είναι να αποφύγετε τα σκούρα χρώματα. Η αντίθεση με το δέρμα σας θα είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα ψεύτικο. Όσες πάλι έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, οι βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί και καφέ είναι τα ιδανικά χρώματα ρουζ.

Για να είστε σίγουρες ως προς την επιλογή σας, μπορείτε να τρίψετε τα μάγουλά σας και το χρώμα που θα πάρουν είναι αυτό που θα σας κατευθύνει στην τελική απόφαση. Έτσι, θα δείχνετε φρέσκια και λαμπερή!

Χείλη: Το χρώμα των χειλιών πρέπει να σχετίζεται με το ντύσιμο, τον τόνο του δέρματος και τα μαλλιά. Όσον αφορά το χρώμα της επιδερμίδας σας, γιατί αυτήν είναι κυρίως υπεύθυνη για τη χρωματική επιλογή, επιλέξτε ανάμεσα σε ροζ, nude και κόκκινες αποχρώσεις εσείς που είστε ανοιχτόχρωμες και αποφύγετε τις καφέ. Οι σκουρόχρωμες κυρίες μπορούν να ζωγραφίσουν τα χείλη τους με αποχρώσεις του δαμασκινί, σοκολατί και σκούρου κόκκινου.

Μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε το υποψήφιο κραγιόν, όταν δεν θα έχετε καθόλου μακιγιάζ υπολογίζοντας έναν με δύο τόνους πιο σκούρα απόχρωση από τα χείλη σας. Σας υπογράφουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο, και εσείς δεν μένει παρά να αποπλανήσετε με το χαμόγελό σας.

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων στο μακιγιάζΒλεφαρίδες: Το χρώμα των βλεφάρων πρέπει να καλύπτει τις ατέλειες ή να τονίζει την ομορφιά τους, και να είναι αρμονικό με το στιλ και τη συνολική εικόνα κάθε γυναίκας. Προτού επιλέξετε λοιπόν πύκνωση βλεφαρίδων για αύξηση της έντασης του βλέμματος, επιμήκυνσή τους ή ενίσχυση του όγκου τους έχετε υπόψη σας ότι η μαύρη μάσκαρα είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή για όλους τους τύπους των γυναικών ακόμη και για τις ξανθές. Μια μοβ μάσκαρα δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις γυναίκες με πράσινα, μπλε και μελί μάτια, ενώ μια μπλε ή πράσινη πρόκειται να επιφέρει την τέλεια αντίθεση με τα καστανά μάτια.

Γιατί το καλό μακιγιάζ βασίζεται στη γνώση και στην αντίληψή μας να μπορούμε να αξιολογούμε τα χρώμα…

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…