Αράχνη γίγας μπορεί να σηκώσει ποντίκι

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Είναι εφικτό μία αράχνη να είναι τόσο δυνατή. Κι όμως υπάρχουν και πειστήρια για τους πανταχού άπιστους Θωμάδες. Την κατέγραψαν λοιπόν να πιάνει το ποντίκι και να το τρώει.

Ο Hermie είναι μια αράχνη τόσο ασυνήθιστα μεγάλη και δυνατή ώστε μπορεί να κουβαλήσει ένα ολόκληρο ποντίκι.

Το κατόρθωμα του Hermie κατέγραψε σε βίντεο ο Jason Wormal στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Ο ίδιος δηλώνει: «Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω για τη δουλειά στις 12.30 το βράδυ, ένας γείτονας μου λέει: ‘Πρέπει να δεις κάτι’. Πήγα στο σπίτι του και το είδα. O Hermie προσπαθούσε να φάει ένα ποντίκι».

Η αράχνη φαίνεται να κρατά ένα ποντίκι από το κεφάλι (με τα σαγόνια της) και να το ανεβάζει κάθετα, πάνω στο ψυγείο.

Μεταξύ των χιλιάδων σχολίων κάτω από την αρχική ανάρτηση, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη φρίκη τους για τη δύναμη της αράχνης.

«Την ονομάσαμε Hermie, την υιοθετήσαμε και τώρα έχει τη δική της επιχείρηση εξόντωσης στην πόλη. Και πληρώνει και ενοίκιο» πρόσθεσε ο Γουόρμαλ.

Ο Γκράχαμ Μίλατζ, διαχειριστής της συλλογής αραχνόποδων του Μουσείου της Αυστραλίας, δήλωσε πως ήταν κάτι ασυνήθιστο αλλά όχι και παράλογο οι αράχνες να έχουν ως στόχο σπονδυλωτά. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να πιάνει ένα ποντίκι, αλλά έχω δει να κυνηγούν μικρά ερπετά».

Ο Millage, πρόσθεσε πως το μήκος των ποδιών του συγκεκριμένου είδους αράχνης μπορεί να φτάσει τα 16 εκατοστά.

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr