Μήλα αλά κρεμ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια από τις πιο γρήγορες -και ενδεικτική για αρχάριους και επίδοξους σεφ- συνταγές για επιδόρπιο είναι τα Μήλα αλα κρεμ. Με ελάχιστα συστατικά μπορείτε να κλείσετε το γεύμα σας με μια γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο

ΥΛΙΚΑ

4 Μήλα

4 (μόνο οι κρόκοι) Αυγό(ά)

1 Βανίλια(ες)

1 κουταλιά σούπας Κορνφλάουρ

1/2 λίτρο Γάλα

6 κουτάλια σούπας Ζάχαρη

λίγη Κανέλα

Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο γάλα, ανακατεύετε με τους κρόκους και βράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει η κρέμα, προσέχοντας να μη βράσει. Την αδειάζετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα και την πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
  • Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.
  • Τα τοποθετείτε πάνω στην κρέμα, τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλλα και τα βράζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…