Περί ορέξεως… ακριδόπιτα!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Πώς θα σας φαινόταν αν στο αγαπημένο σας μπαράκι ο σερβιτόρος αντί για πατατάκια ή ξηρούς καρπούς άφηνε δίπλα στο κοκτέιλ σας ένα μπολ με ψητές… ακρίδες; Ή με τηγανιτές… μέλισσες; Αυτού του είδους το περίεργο σνακ-μενού προσφέρει το White & Church στη Νέα Υόρκη, και η πελατεία του δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Αντίθετα φαίνονται αρκετοί οι τολμηροί που θέλουν να ζήσουν ένα… Fear Factor σε πραγματικές συνθήκες…

Στο μενού αυτού του εστιατορίου-μπαρ θα βρείτε έναν ειδικό κατάλογο εντόμων, που περιλαμβάνει (για την ώρα…) ακρίδες, σκορπιούς, σκουλήκια και μέλισσες. Οι ιδιοκτήτες του σκοπεύουν, μάλιστα, να επεκτείνουν τον κατάλογο, αφού ο ενθουσιασμός της πελατείας για τις νέες… γεύσεις είναι μεταδοτικός.

Πριν βιαστείτε να απορρίψετε αυτού του είδους τη διατροφή ως ακατάλληλη για τους ανθρώπους, ο Ιταλός Ματέο Μπιλιόνε, στον οποίο ανήκει το μισό εστιατόριο, σπεύδει να την υπερασπιστεί. Παρουσίασε έρευνες, βάσει των οποίων τέτοια έντομα βρίσκονται στο καθημερινό διαιτολόγιο διατροφής του 23% των κατοίκων του πλανήτη. Σε ορισμένες περιοχές π.χ. όπως η Κίνα οι ακρίδες θεωρούνται ξεχωριστή λιχουδιά και όχι απλά ένα… φτηνό μέσο για να γεμίσει η κοιλιά. Οι πελάτες λένε ότι αν βγάλεις από το μυαλό σου τι είναι αυτό που τρως και το αντιμετωπίσεις σαν σνακ θα εκπλαγείς από τη γεύση…

Οσοι αμφιβάλλετε ακόμα, θυμηθείτε ότι για έναν στους τέσσερις ανθρώπους που περπατούν στη γη και ασπάζονται το Ισλάμ η κατανάλωση μιας (θεσπέσιας για εμάς…) χοιρινής μπριζόλας αποτελεί ό,τι πιο ακάθαρτο θα μπορούσε να τους τύχει. Και υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Δυτικοευρωπαίων που σκανδαλίζονται γευστικά όταν μας βλέπουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα να καταναλώνουμε μετά μανίας έντερα, πλεμόνια και συκώτια του αρνιού «συσκευασμένα» σε κοκορέτσι…

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…