Απλές, καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Συντάκτης: Flowmagazine

Ανεξάρτητα από  την ηλικία, οι σακούλες στα μάτια αποτελούν ένα από τα συχνότερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε όλες μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να απαλλαγούμε μία και καλή από  αυτό το πρόβλημα;

Συνηθισμένο γυναικείο πρόβλημα

Για κάποιες από εμάς πρόκειται για κάτι παροδικό που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά και στις καθημερινές μας ανθυγιεινές συνήθειες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο σε μόνιμο επίπεδο. Πολλές φορές τις σακούλες κάτω από τα μάτια συνοδεύουν οι μαύροι κύκλοι, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Πρόκειται για το πρήξιμο που δημιουργείται στο ευαίσθητο αυτό σημείο του προσώπου, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όταν υπάρχει συσσώρευση υγρών, ή λίπους.

Τι προτείνουμε

Η κατάσταση αυτή μπορεί να κάνει το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο. Τις περισσότερες φορές οι σακούλες στα μάτια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κρύβουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Πέρα λοιπόν από την φυσική αντιμετώπιση, υπάρχουν και πολλές θεραπείες που ενδέχεται να περιορίσουν πιο άμεσα το πρόβλημα αυτό. Αν περιοριστεί, μπορεί να επαναφέρει στο πρόσωπο τη νεανική του όψη και τη λάμψη που μας κάνει να δείχνουμε όμορφες και εντυπωσιακές.

Απλές, καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Αιτίες που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια

Ο πιο συχνός παράγοντας που προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η γήρανση. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι μύες και οι ιστοί στο σημείο αυτό ατροφούν, χάνουν την ελαστικότητά τους, καθώς το  κολλαγόνο μειώνεται. Πολλές φορές οι σακούλες που δημιουργούνται εκεί γεμίζουν με λίπος ή υγρά, παρουσιάζοντας ένα τοπικό πρήξιμο.  

Εκτός  όμως από το γήρας, υπάρχουν κάποιες ακόμη αιτίες που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια:

 • Κούραση
 • Έλλειψη ύπνου
 • Κάπνισμα
 • Αλκοόλ
 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Υπερβολική κατανάλωση αλατιού
 • Κατακράτηση υγρών
 • Ύπνος με μακιγιάζ
 • Οξειδωτικό στρες
 • Κλάμα
 • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
 • Μη χρήση αντιηλιακού
 • Αλλεργίες
 • Θυρεοειδής
 • Οφθαλμολογικά προβλήματα
 • Κληρονομικότητα

Τρόποι για φυσική αντιμετώπιση

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τις σακούλες στα μάτια θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες καθημερινές κακές συνήθειες ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες / κρέμες ματιών που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος. Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει βέβαια να έχετε υπομονή μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δοκιμάσετε για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες την κάθε φυσική θεραπεία και αν δεν δείτε αποτελέσματα, τότε να προχωρήσετε σε κάτι άλλο.

Απλές καθημερινές συνήθειες για να μειώσετε το πρόβλημα

Κατανάλωση νερού

Ενυδατώνει και  βοηθά στην αποβολή των τοξινών και τη μείωση της κατακράτησης υγρών που προκαλεί το πρήξιμο.

Περισσότερος ύπνος

Μειώνοντας την κούραση,  περιορίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανασηκωμένο. Έτσι, βοηθάτε ακόμη περισσότερο στη μείωση του οιδήματος.

Περιορισμός αλατιού

Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν κατακράτηση υγρών, μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τις σακούλες στα μάτια.

Μείωση αλκοόλ

Το ποτό είναι υπεύθυνο για την αφυδάτωση του οργανισμού, αλλά και την κατακράτηση υγρών. Αποφεύγοντάς το μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα.

Απλές, καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια

 Όχι στο κάπνισμα

Η συνήθεια αυτή επηρεάζει τη βιταμίνη C του οργανισμού, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως, μειώνοντας την C οδηγείται το δέρμα σας σε πρόωρη γήρανση.

Μασάζ ματιών

Εφαρμόζοντας απαλές ταμποναριστές κινήσεις μασάζ από τη μύτη προς την εξωτερική γωνία των ματιών και κυκλικά προς το επάνω βλέφαρο, βοηθάτε στην καλύτερη κυκλοφορία, μειώνοντας το πρήξιμο και τις σακούλες στα μάτια. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και ένα jade roller.

Κατάλληλα καλλυντικά

Αγοράστε την ιδανική κρέμα ματιών για τις σακούλες και εισάγετε τη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Προτιμήστε κάποια με ενυδατικούς, αντιγηραντικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, καφεΐνη, βιταμίνη C. Και βέβαια μην ξεχνάτε το αντιηλιακό. Προλαμβάνοντας την φωτογήρανση και την αφυδάτωση, περιορίζεται το πρόβλημα.Την κρέμα ματιών αποθηκεύστε την στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα.

Άσκηση

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο γυμνάζεστε, αλλά διατηρείτε το σώμα σας υγιές και όμορφο χωρίς κατακράτηση και σακούλες στα μάτια. Προσέξτε μόνο να αποφύγετε ασκήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ρυτίδες.

Ντεμακιγιάζ

Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αφαιρείτε το μακιγιάζ, δίνοντας στο δέρμα σας την δυνατότητα να αναζωογονηθεί. Τα προϊόντα που παραμένουν στην επιδερμίδα ενδέχεται να ερεθίσουν τα μάτια και να προκαλέσουν μολύνσεις. 

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…