Απολογισμός Εβδομάδας Οικολογικής Ευαισθητοποίησης 2012

Συντάκτης: Flowmagazine

εβδομάδα_οικολογικής_ευαισθητοποίησηςΜε αισιοδοξία και με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες χρονιές ολοκληρωθήκε η Εβδομάδα Οικολογικής Ευαισθητοποιήσης 2012 που διοργάνωσε το Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ για 4η χρονιά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Ο Απολογισμός της Εβδομάδας Οικολογικής Ευαισθητοποίησης αλλά και της Εξωτερικής Δράσης, η οποία διοργανώθηκε στο Πάρκο Ευελπίδων σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου, των Μ.Μ.Ε. και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το καλωσόρισμα απηύθυνε η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ κα. Αλεξάνδρα Καρανταλή, η οποία ανέπτυξε το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού, το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμετοχής μέσω του εθελοντισμού σε ενέργειες στις οποίες συμμετέχει η σπουδαστική κοινότητα.

εβδομάδα_οικολογικής_ευαισθητοποίησηςΙδιαίτερη μνεία δόθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ σχετικά με την Πράσινη Ενέργεια, μέσω της τοποθέτησης Φωτοβολταικού Σταθμού και Πειραματικής Ανεμογεννήτριας στις εγκαταστάσεις της σχολής καθώς και της δημιουργίας Πρασινης Ταράτσας στο κεντρικό κτίριο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Ανδρέας Βαρελάς Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού, ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην φύτευση και στον καθαρισμό του Πάρκου Σχολής Ευελπίδων, τόσο για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα όσο και για τη ζωή που έδωσαν ξανά στο χώρο με τις δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Ανάπτυξης κα. Νέλλυ Παπαχελά τόνισε την αξία που έχει η συμμετοχή των νέων ανθρώπων σε ενέργειες που αφορούν στην κοινωνία και το περιβάλλον ενώ αναφέρθηκε στη θετική διάθεση με την οποία ανταποκρίθηκαν οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ στον καθαρισμό και την φύτευση στο Πάρκο Ευελπίδων.

εβδομάδα_οικολογικής_ευαισθητοποίησηςΗ κα. Χριστίνα Βασιλείου Πρόεδρος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας παρουσίασε το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή ευθύνης της, όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής συμμετοχής των νέων ανθρώπων σε δράσεις που καλλιεργούν την κοινωνική συνείδηση και την κοινωνική συμμετοχή.

Τόσο από την πλευρά Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ όσο και την πλευρά του Δήμου Αθηναίων εκφράστηκε η ικανοποιήση για την εξέλιξη της Εβδομάδας Οικολογικής Ευαισθητοποίησης 2012 ενώ αναφέρθηκε οτι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί και σε άλλες δημιουργικές δράσεις σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία.

Τo flowmagazine.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της δράσης.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…