Αποκλειστικό: Συζήτηση με την καταξιωμένη συγγραφέα Kim Purcell για την συγγραφή ενός μυθιστορήματος – Μέρος Α’

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Το flowmagazine.gr και η συντάκτρια Ελένη Γκιάτα, επικοινώνησαν με την Kim Purcell και εξασφάλισαν αποκλειστικές πληροφορίες για το ταξίδι της συγγραφής μυθιστορήματος (νουβέλας).

Απλή και προσιτή, ήταν από την αρχή της επικοινωνίας μας η συγγραφέας- μυθιστοριογράφος Kim Purcell και έτσι ξεκίνησε η ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της.

Η Kimberly (Kim) Purcell, με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα σχετικά με τα διαδικτυακά μαθήματα που παραδίδει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η πορεία της Kim Purcell ως και σήμερα: Λίγα λόγια για την ζωή της 

Ιδιαίτερα χαρισματική προσωπικότητα, δημιουργική, οργανωτική, με πολύπλευρες και ποικίλες ενασχολήσεις: Λατρεύει εκτός από τη συγγραφή και το διάβασμα και τα ταξίδια.

Γεννήθηκε στη Victoria BC, περνώντας τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής της στο αρτοποιείο που είχαν οι παππούδες της.

Στην ηλικία των 10 ετών κατάλαβε ότι πραγματικά θέλει να γίνει συγγραφέας.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Vancuver BC Διεθνείς Σχέσεις, με ειδίκευση στα Οικονομικά.

Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Bachelor of Arts, πήγε σε σχολή δημοσιογραφίας, στο BCIT για να σπουδάσει δημοσιογραφία. Για λίγο διάστημα εργάστηκε ως ρεπόρτερ ραδιοφώνου, αλλά λίγο αργότερα πήρε την απόφαση να επιστρέψει τελικά στη συγγραφή μυθοπλασίας, την οποία και λατρεύει. Έτσι, «συνέλαβε» την ιδέα δύο μυθιστορημάτων, που έχει γράψει σε πλαίσιο πρακτικής εξάσκησης, πριν από το έργο της με τίτλο: TRAFFICKED” (Penguin, 2012), με το οποίο ξεκίνησε το ντεμπούτο της.

Το «THIS IS NOT A LOVE LETTER» (Disney-Hyperion, 2018), αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά νουβέλα της, η οποία προτείνεται σε ηλικίες 14 ετών και άνω.  

Η Kim Purcell παραδίδει επίσης διαδικτυακά μαθήματα συγγραφής μυθιστορήματος. Ως δημιουργική φύση, είναι και coach δημιουργικότητας.

Η Kim Purcell, έχει το ταλέντο και την ιδιαίτερη ικανότητα να κάνει την μάθηση «παιχνίδι»: Διαθέτει 20ετή εμπειρία στη διδασκαλία συγγραφής, μέσω διαδραστικού και διασκεδαστικού τρόπου διδασκαλίας.

Στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει το περπάτημα με τους σκύλους της, το κολύμπι. Ωστόσο τα ενδιαφέροντα της δεν σταματούν εδώ: είναι δρομέας μεγάλων διαδρομών.

Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, διοργανώνοντας μαθήματα μέσω διαδικτύου, workshops και classes (διαδικτυακών τάξεων), απευθυνόμενη κυρίως σε ηλικιακές ομάδες μικρών παιδιών και εφήβων. Παραδίδει επίσης, μαθήματα μυθοπλασίας σε διαδικτυακές τάξεις με μικρά παιδιά.

Χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως, έχουν βοηθηθεί ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχώς το μυθιστόρημά τους, μέσα από την ενδυνάμωση που έλαβαν από την Kim Purcell, μέσω των workshops.

Kim Purcell: Θέλει να βοηθήσει τον κόσμο να εκφράζει την χαρά του, μέσα από την δημιουργικότητα της συγγραφής

Η Kim Purcell, μιλώντας στο flowmagazine.gr, αναφέρθηκε στο στόχο της να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γράψουν μυθιστορήματα και να νιώθουν χαρά, μέσα από την δημιουργικότητα της συγγραφής.

“Αναπτύσσω μια σειρά ασύγχρονων εργαστηρίων για να βοηθήσω τους ανθρώπους σε κάθε βήμα της συγγραφής ενός μυθιστορήματος. Αυτό θα λειτουργήσει υπέροχα για τους ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο”. Όπως τόνισε, ευελπιστεί πως αυτό θα είναι λειτουργικό για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαδικτυακό workshop με την συγγραφέα- μυθιστοριογράφο, Kim Purcell

Το πιο πρόσφατο workshop της Kim Purcell πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10/9/2022, στην Αγγλική γλώσσα.

Τίτλος του Workshop- on line μαθήματος:«NaNoWrimo Prep.because it’s never too early!»: Η καθηγήτρια υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες του workshop με το πλατύ, χαρακτηριστικό της χαμόγελο  και τους ενθάρρυνε, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το μυθιστόρημα που έχουν γράψει ή που επρόκειτο να γράψουν στο μέλλον.

Το workshop εκτός από εκπαιδευτική, είχε και ψυχαγωγική χροιά: με διασκεδαστικό τρόπο η εκπαιδεύτρια μετέδωσε τις γνώσεις συγγραφής στους συμμετέχοντες.

Στόχοι του διαδραστικού workshop

Γενικότερα, ο στόχος των διαδικτυακών μαθημάτων της Kim Purcell,  είναι κάθε συγγραφέας, να μάθει να εκφράζεται μέσα από τη συγγραφή και να ψυχαγωγείται παράλληλα.

Είναι σημαντικό να συμμετέχοντες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους στο χαρτί και αργότερα στο βιβλίο. Ένας συγγραφέας θα πρέπει να έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει την μοναδικότητα, αλλά και τη διαφορετικότητα του στυλ γραφής του. Η ικανότητα αυτή αποκτάται μέσω μαθημάτων και σκληρής δουλειάς στην συγγραφή.

Διαθέτοντας 15 λεπτά ημερησίως, υπομονή, επιμονή και όραμα, μπορείς να τα καταφέρεις!

Η Kim Purcell συνέχισε, τονίζοντας ότι: «15 λεπτά μόνο ημερησίως είναι αρκετά», προκειμένου όποιος το επιθυμεί να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συγγραφή μιας νουβέλας.

Έχοντας αγάπη για το γράψιμο βιβλίων, όραμα και θέληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα καταφέρουν και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε την συγγραφέα Kim Purcell για την ευχάριστη συζήτηση και επικοινωνία, καθώς και για την παραχώρηση υλικού.

Ρεπορτάζ  και επικοινωνία: Ελένη Γκιάτα

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.